За фактом блокування траси у «Порубному» відкрито кримінальне провадження, – Бурбак

Головне управління Національної поліції в Чернівецькій області відкрило кримінальне провадження за фактом блокування групою осіб пункту пропуску «Порубне» в лютому цього року. Про це розповів народний депутат Максим Бурбак

Нардеп не виключає, що історія з залякуванням двох буковинських митників і блокування «Порубного» можуть бути пов\’язані між собою.

«Я не вбачаю, що дві «лимонки», які були покладені поблизу подвір’я митників, що це є перешкоджання роботи державних діячів. Це може бути замах на вбивство… Все залежить від того, як слідство вже подивиться: а раптом замах на вбивство можна об’єднати з блокуванням на «Порубному»? Раптом це одні і ті ж особи? Хто його знає?», – говорить нардеп.

Бурбак вважає, що ці справи повинна взяти на себе Служба безпеки.

Нагадаємо, 2 лютого активісти почали блокувати пункт пропуску «Порубне» на україно-румунському кордоні протестуючи, таким чином, проти переслідування румуномовної частини населення Буковини. Також активісти вимагали відставки голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука і начальника буковинської митниці Миколи Салагора.

peredplata