Замість \”Берізки\” у Чернівцях зведуть новобудову з підземним паркінгом

Замість "Берізки" у Чернівцях зведуть новобудову з підземним паркінгомЗовсім скоро на місці гастроному \”Берізка\” може з\’явитися новобудова з підземним паркінгом, передає ТВА.

– \”Берізка\” – це тимчасова споруда. Настав той момент, коли ми повинні замінити це старе на щось нове, – наголосив Олександр Кардунян, архітектор.

Та деяким містянам така ідея не до вподоби:

– \”Берізка\” – це \”привіт із дитинства\”.

– Справа в тому, що я зі Львова. Мені подобається цей гастроном. Він відкритий досить до пізнього часу. І він у центрі такий, напевно, єдиний, де можна купити все.

– Надзвичайно велика кількість продуктових магазинів. На місці них можна було б щось цікаве відкрити для молоді.

– Якщо він буде відповідати стилю Кобилянської, то не принципово.

– Не треба там нічого будувати, тому що все руйнується, – кажуть містяни.

Тому навіть написали петицію до Чернівецької міськради з проханням заборонити на місці магазину будь-яке будівництво. І вона набрала необхідну кількість голосів. Тож розглянути її чиновники мусять. Проте, кажуть, це нічого не змінить.

– \”Берізка\” – це приватна власність і вона, як на мене, не має жодної історичної цінності. Вона збудована вже в радянський період і виглядає, як для старого міста, дещо недоцільно. Наскільки мені відомо, відбувся відкритий конкурс, на якому обрали той тип будівлі, який там будуть далі зводити, – зазначив Андрій Олійник, радник Чернівецького міського голови.

Тож зараз інженери фірми-забудовника досліджують сусідні споруди. Попередньо рекомендують таки будувати. Але передусім потрібно укріпити фундаменти навколишніх будівель.

– На що ми опираємося – це карниз сусідньої будівлі. Тобто вище цієї будівлі нова будівля не буде збудована. П\’ятиповерховий із мансардою. У цьому житловому будинку будуть торгово-офісні приміщення. Тобто \”Берізка\” функцію свою збереже, – підкреслив Олександр Кардунян, архітектор.

Будинок, каже архітектор, розрахований на 15-17 квартир – розташують їх на верхніх поверхах, а нижче – офіси та магазин.

– Це квартири покращеного планування. Ви повинні зрозуміти, що ця місцевість дуже дорога. Вона дорога і для міста, і для забудовника. І сюди будуть вкладені величезні кошти, – наголосив Олександр Кардунян, архітектор.

Джерело: БукІнфо (с)

peredplata