Середньовічний Хотин запрошує на фестиваль

Середньовічний Хотин запрошує на фестивальПід час травневих вихідних, 5-9 травня, Хотинська фортеця на 4 дні перетворюється на середньовічне містечко. Наймасштабніший в Україні історичний фестиваль “Середньовічний Хотин” об\’єднує любителів історичної реконструкції з України, Росії, Білорусії, Молдови і Татарстану. За звання кращого у різних номінаціях змагаються понад 300 учасників.

Серцем фестивалю є лицарські бої, які проходять під відкритим небом на спеціально підготовленому ристалищі. А надзвичайної видовищності фестивалю додає джостінг (коли два вершники зближаються в галопі і завдають ударів списами по щитам один одного).

Гості фестивалю мають можливість побачити жінок, вдягнутих у стилі XV ст, лицарів із справжньою зброєю, середньовічні змагання, бугурти і справжню облогу фортеці. Тут можна пожити в шатрі у справжньому середньовічному таборі, спробувати страв, популярних в XIII-XV століттях, насолодитися грою флейти, гуслей та волинки, сфотографуватися з бійцями в автентичних обладунках, навчитися стріляти з лука, взяти участь в інтерактивних іграх для дітей та дорослих. На історичному ярмарку свої середньовічні витвори пропонуватимуть крамарі, ковалі, ювеліри та ткачі. — в Хотинська Фортеця.

peredplata