Великі проблеми маленьких буковинців

Великі проблеми маленьких буковинців

У приміщенні Чернівецької обласної дитячої лікарні повзають таргани, не працює кілька санвузлів та застаріле рентген-обладнання

«Обласна рада постійно надавала і надає нам необхідну допомогу, вона не ігнорує жодного нашого звернення» – інформація, оприлюднена на сайті Департаменту охорони здоров`я, потроху втілюється в життя і наближається до реальності. Після трьох візитів упродовж тижня до обласної дитячої лікарні представників влади – один раз до цього медзакладу завітали представники ДОЗ, двічі – депутатська комісія з питань охорони здоров’я, соцзахисту та учасників АТО, – все ж визнано, що таргани в одному з відділень є проблемою, яку потрібно оперативно вирішувати.

– У нас є шість препаратів проти тарганів, але вони чомусь на них не діяли. Плануємо провести дезінфекцію ближче до вихідних, бо потрібно звільнити приміщення, – доповів на засіданні комісії головний лікар ЧОДЛ Микола Чепіль.

Що ж до інших, більш вагомих проблем, виявлених при перевірці депутатами з комісії охорони здоров`я, соцзахисту та питань учасників АТО, які потребують більш глобального та ґрунтовного вирішення, то на тому ж таки засіданні комісії пан Чепіль заявив про те, що готує зведений кошторис на рентгенівське обладнання, який він найближчим часом доведе до відома комісії та департаменту.

Депутати, своєю чергою, пообіцяли приділити вирішенню проблем лікарні максимальну увагу. Наразі ЧОДЛ фінансується державою на 34% від потреби, співпрацює з волонтерами та благодійниками. Також у лікарні час від часу виникають проблеми з гарячою водою.

– Навіщо говорити, що все добре, якщо проблеми насправді є? Ми працюємо не для того, щоб виписувати комусь догани чи шукати ґанджі. Ми тут для того, щоб разом, усією громадою, визначати пріоритетні проблеми та їх вирішувати, – сказала заступник голови комісії Ольга Кобевко, яка закликала працівників усіх медичних установ краю до співпраці.

– Зрозуміло, що фінансування бракує, і вирішити проблеми всіх медичних закладів обласний бюджет навряд чи зможе. Проте якщо їх не замовчувати, а постійно про них говорити і піднімати на сесіях обласної ради, то, я певен, ми зможемо це вирішити, – підтримав колегу голова комісії Ігор Малишевський.

Надія Руснак

peredplata