Благодійний Фонд Кличко розпочав відбір до соціально-освітньої програми для підлітків \”Школа Успіху\” – 2016

Благодійний Фонд Кличко розпочав відбір до соціально-освітньої програми для підлітків "Школа Успіху" - 2016

Однією з місій Фонду Кличко є піклування про підростаюче покоління. Саме тому багато наших проектів спрямовано на підтримку інтелектуального та фізичного розвитку молоді. Ми шануємо традиційну освіту, слідкуємо за новинами в галузі європейських освітніх стандартів, заохочуємо обдарованих дітей України.

Поряд з цим вже шостий рік поспіль ми втілюємо у життя власний соціально-освітній проект, метою якого є виявлення внутрішнього потенціалу юнаків та дівчат, досягнення вмотивованості, обрання власного вектора особистісного розвитку. На основі найефективніших тренінгових методик та ігрових програм ми створили унікальну «Школу Успіху». Школу, де немає нудних підручників та суворих викладачів.

Благодійний Фонд Кличко розпочав відбір до соціально-освітньої програми для підлітків "Школа Успіху" - 2016

Хомуліна Ілона з Херсона розповідає: «Для мене «Школа Успіху» стала у певній мірі випробуванням. Треба було знаходити спільну мову з оточуючими, працювати у команді, відстоювати власні думки. Повернувшись додому я стала більш відкритою, зосередженою, цілеспрямованою та почала реалізовувати поставлені цілі. Вступила до Херсонського Академічного ліцею і стала членом ліцейського парламенту. Беру участь у олімпіадах, продовжую вивчати іноземні мови, займатися танцями, є членом Малої Академії наук. І цього року, щоб поглибити знання у сфері фотографії, захистила наукову роботу з теми: «Еволюція портретного жанру в фотомистецтві».

Сучасне життя вимагає від людини динамічного розвитку, опрацювання великих масивів інформації, володіння максимальною кількістю практичних навичок, вміння працювати в колективі. «Школа Успіху» відкриє своїм учасникам секрети лайфкоучінгу, а гості та запрошені спікери поділяться власними порадами. Окрім того, діти матимуть змогу прокачати свої знання та навички у різноманітних активностях, майстер-класах та квестах. Участь у «Школі Успіху» – це перш за все самоактуалізація.

«Бути дорослим означає брати на себе відповідальність. Це і трапилось зі мною у «Школі Успіху». Я була дорослою, бо несла відповідальність за 15 підлітків та за програму проведення їхніх занять у студії. Це не було одностороннє навчання, адже діти, які брали участь у проекті, є надзвичайно талановитими, всебічно розвиненими, освіченими та прогресивними. Впродовж занять в студіях ми вчились один в одного, ділились досвідом, розповідали цікаві історії. Вагому роль у Школі відіграли майстер-класи, бо тут діти завжди мали шанс обрати, що їм до душі та поглиблювати знання у тій сфері», – пояснює гуру минулорічної «Школи Успіху» Ірина Рудько.

Ще одним бонусом «Школи Успіху»-2016 будуть професійні поїздки або екскурсії до міжнародних та українських компаній. В рамках проекту ми приділимо увагу проблематиці професійної орієнтації. На питання «Хто ти?» людина спочатку називає своє ім’я, а потім – професію. Ми готові посприяти підліткам у пошуку свого другого ім’я.

«Після Школи Успіху я відчуваю багато змін в собі. І це без перебільшень. Я намагаюсь ще більше працювати над собою. Чесно кажучи, я не любила книжок, але в «ШУ» я побачила наскільки люди духовно розвинені, і мені було навіть соромно через мою відсталість. Без «ШУ» я ще б довго залишалась «у тіні» інших людей. Я розставила пріоритети в житті. Навіть визначилася із можливими професіями у майбутньому. Я продовжую танцювати всім серцем, адже «ШУ» надихнула мене не зупинятись на досягнутому», – ділиться своїми враженнями Гонтарчук Вікторія з міста Збараж.

Відбір до «Школи Успіху»-2016 відбувається у кілька етапів.

Всі бажаючі віком від 14 до 16 років повинні зареєструватися на сайті http://my.klitschkofoundation.org/login та заповнити анкету.

Головним нововведенням цього року стане самопрезентація у відеоформаті. Вона дасть уявлення про претендента, його захоплення або ідею, яку він хотів би втілити. За результатами цього відбору Фонд Кличко обере 300 підлітків, на яких чекатиме телефонна співбесіда. У фіналі, що відбудеться 10 червня 2016 року, будуть названі імена переможців, які поїдуть до освітнього табору «Школи Успіху» у Пущі-Водиці.

У кожного учасника Школи є шанс реалізувати власний проект. Навіть якщо окрім ідеї немає більше нічого, «Школа Успіху» надасть навички, можливості, знання та мотивацію в цій галузі, аби задум спрацював. Наприкінці свого перебування у таборі учасник представить презентацію або захист свого проекту з урахуванням прогресу, який відбувся за 10 днів.

До Фонду Кличко надходять вдячні відгуки батьків, чиї діти вже пройшли «Школу Успіху». Борисюк Іван Олександрович, батько Василини – учасниці «Школи Успіху»-2015 – підсумовує: «Проект «Школа Успіху», як на мене, беззаперечно потрібний, бо ж, окрім того, що розвиває всебічно обдарованих дітей, зближує їх, даючи нам, дорослим, надію на те, що майбутнє країни – у руках талановитих юних патріотів».

Учасники «Школи Успіху» – 2016:
1. Зазирнуть вглиб себе в пошуках власного покликання;
2. Впевняться, що внутрішній потенціал вимірюється не шкільними оцінками;
3. Перетворять просто ідею на робочу ідею;
4. Сформують первісну стратегію по досягненню мети;
5. Поринуть у шалений мозковий штурм та повернуться звідти з купою крутих нестандартних рішень;
6. Навчаться не опускати руки, коли щось йде не так;
7. Натренуються вирішувати конфлікти та аргументувати свою точку зору;
8. Зрозуміють, що спорт – це запорука успіху та засіб самовираження;
9. Відчують цінність командного духу;
10. Відкриють в собі лідерські якості;
11. Дізнаються, що вивчення іноземної мови це не тільки корисно, але й весело;
12. Спробують на смак різні професії та фахи;
13. Повірять у свої особисті перспективи у дорослому житті;
14. Засвоять, що головні людські цінності це доброта, любов, милосердя та повага;
15. Запам’ятають назавжди відчуття радості пізнання.

peredplata