Ремонту буковинських автошляхів бути

Ремонту буковинських автошляхів бутиНа прес-конференції розповіли, які саме автомобільні дороги ремонтуватимуть цього року.

На основі тендерних закупівель планують відновити буковинські дороги. Тендерні процедури проводитимуться прозоро, із прямою трансляцією на Ютубі.
За словами начальника Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області Ігора Гаха на ремонт автошляху Чернівці-Заставна (протяжність 18 км.) потрібно виділити 60 млн. грн , та держбюджет передбачає виділення 22 млн. гривень на цю ділянку дороги. Можливо, до початку робіт сума фінансування буде збільшена.

Також планують відновити частину дороги Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига (незавершена ділянка в Лужанах). Фінансувати даний об’єкт буде Митниця за рахунок перевиконання кошторису. Вартість ремонту – 46 млн. гривень, застосовуватиметься сучасна технологія «гарячий ремікс», за якою минулого року відремонтували ділянку дороги в Оршівцях.

Відремонтують і дорогу державного значення Чернівці – Тереблече, на її ремонт потрібно 78 млн. гривень. Ремонтуватимуть окремими ділянками, загальна протяжність яких 11,5 км.

-Даний об’єкт необхідно відремонтувати, адже він підходить до КПП «Порубно», і є лицем нашої держави, – зазначив Ігор Гах.

Останнім об’єктом, на який виділять кошти є автошлях Житомир – Чернівці. Необхідно відремонтувати ділянку протяжність 21 км. (біля
Хотина) вартістю 101 млн. грн.. Держбюджет передбачає виділення лише 36 млн. грн. на даний об’єкт.

ЛІСЬКО Евеліна,
cтудентка IV курсу
Кафедри журналістики ЧНУ

peredplata