У Чернівцях 46 елітних авто вартістю у мільйон гривень

У Чернівцях 46 елітних авто вартістю у мільйон гривеньЯк розповів начальник відділу адміністрування майнових податків Чернівецької ОДПІ Степан Германюк, за попередніми даними, у Чернівцях зареєстровано 46 елітних легкових авто вартістю більше 1 мільйона гривень та датою виготовлення до 5 років.

Зокрема, 42 авто є у власності жителів міста. Ще 4 транспортних засобів знаходяться на балансі міських підприємств. Про це інформує відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ.

Враховуючи те, що ставка транспортного податку становить 25 тис. грн на рік за кожен такий легковий автомобіль, то розрахункова сума податку на майно в частині транспортного податку становить більше мільйона гривень. Зазначимо, що дані кошти мають поповнити міську казну.

Чернівецька ОДПІ нагадує, що громадяни сплачують транспортний податок протягом 60 календарних днів із дня вручення їм податкового повідомлення-рішення. При цьому, відповідно до ст. 267 Податкового кодексу України, повідомлення-рішення надсилаються платникам за місцем їх реєстрації до 1 липня.

З метою уточнення податкових зобов’язань чернівецьким автовласникам необхідно звертатися до Чернівецької ОДПІ за адресою: вул. Героїв Майдану, 200-а, каб. №№222, 223, тел. 54-60-23.

peredplata