Чернівецький міський військовий комісар: «З етичних міркувань обставини смерті військового коментувати не буду»

Чернівецький міський військовий комісар: «З етичних міркувань обставини смерті військового коментувати не буду»Нещодавно з’явилася інформація про поховання наприкінці минулого тижня без будь-якого розголосу загиблого у зоні проведення АТО військового-чернівчанина. Чому ніхто не знав про це? Чому так таємно поховали?

Наш кореспондент попросила відповісти на запитання, що хвилює чернівчан, міського військового комісара Юрія В’юна.

«Не треба засобам масової інформації підтримувати неправдиву інформацію, – сказав військовий комісар. – Справді, чоловіка поховали. Він – чернівчанин, мешканець Верхньої Калічанки. Я особисто був вдома у батьків минулої п’ятниці – не застав їх. Однак вчора (23.05. 2016 року) розмовляв з рідним братом цього військового. Зважаючи на морально-етичні норми та з поваги до родичів, що втратили рідну людину, не буду розголошувати цю ситуацію. Він помер, був призваний за мобілізацією»

Із неофіційних джерел нам вдалося дізнатися, що військовослужбовець Ц., про якого йдеться, помер від асфіксії.

На запитання стосовно загибелі у зоні АТО 23 травня цього року ще одного чернівчанина із 95 бригади, комісар В’юн відповів, що станом на 24 травня вона, на щастя, не підтвердилася.

Однак, як ми вже повідомляли раніше, підтвердилася інформація стосовно загибелі на Донеччині поблизу Павлополя мешканця с. Багна Вижницького району Віталія Крутофіста. Чоловік загинув від прямого попадання в автівку, у якій перебував, 120-ї міни. Поховають загиблого героя, найімовірніше, наступного тижня.
Наталія Брянська

peredplata