У Раду здатні пройти шість партій – опитування

У Раду здатні пройти шість партій – опитування\”Батьківщина\”, \”Самопоміч\”, БПП, \”Опозиційний блок\”, Радикальна партія Ляшка і \”Громадянська позиція\” здатні на даний момент подолати 5% бар\’єр і пройти в Раду.

Про це свідчить опитування Фонду \”Демократичні ініціативи\” та Центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова

Респондентів просили відповісти на запитання, за яку партію вони б проголосували, якби вибори відбулися у наступну неділю.

За \”Батьківщину\” готові проголосувати 12% респондентів, за \”Самопоміч\” – 10,6%, за \”БПП\” – 9,9%, за \”Оппоблок\” – 9,1%, РП – 8,4%, за \”Громадянську позицію\” – 6%.

Ближче всіх до 5-відсоткового бар\’єру виявилася \”Свобода\”, за яку готові проголосувати 3,6% опитаних.

2,7% респондентів готові проголосувати за партію Міхаіла Саакашвілі \”Рух за очищення\” (у разі її створення), 1,9% – за партію Сергія Тігіпка \”Сильна Україна\”, 1,8% – за \”Національний рух Дмитра Яроша\”, 1,5% – за \”Укроп\” і 1,3% – за \”Народний фронт\”.

5,5% опитаних заявили, що проголосували б за іншу партію, 4,7% зіпсували б бюлетень, а 12,8% не змогли відповісти.

Опитування проводилося з 11 по 16 травня. Було опитано 2 016 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах за винятком анексованого Росією Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Теоретична похибка вибірки становить 2,3%.

peredplata