У Чернівецькій області розпочала роботу оновлена служба Укртрансбезпеки

З 1квітня 2016 року Державна служба України з безпеки на транспорті приступила до здійснення державного контролю за безпекою на автомобільному, міському електричному, річковому та морському транспорті.

У Чернівецькій області розпочала роботу оновлена служба Укртрансбезпеки

Наказами Укртрансбезпеки затверджуються тижневі (на кожен наступний тиждень) графіки проведення рейдових перевірок її територіальними органами із врахуванням місць відправлень (стоянок, зупинок) транспортних засобів усіх форм власності, що здійснюють перевезення пасажирів без оформлення відповідних дозвільних документів. Крім того, Укртрансбезпека здійснює габаритно-ваговий контроль транспортних засобів. Адже призупинення заходів такого контролю призвело до погіршення рівня безпеки дорожнього руху, збільшення ДТП, погіршення стану автодоріг і штучних споруд, збільшення витрат на утримання і ремонт дорожнього покриття і, як наслідок, замість наповнення Державного бюджету країни, тягне за собою незаплановані витрати на відновлення дорожньої інфраструктури.

У період з 16 по 22 травня 2016 року на виконання заходів у рамках десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2011-2020 років на території України проводився «Тиждень безпеки дорожнього руху – 2016».

Управлінням Укртрансбезпеки у Чернівецькій області ініційовано та проведено 19 травня 2016 року нараду під головуванням начальника Управління Валерія Ілліча Макаренка за участі представників Національної поліції у Чернівецькій області та перевізників усіх форм власності. На нараді йшлося про найактуальніші проблеми щодо забезпечення безпеки під час здійснення вантажних та пасажирських перевезень, а саме:

– виведення з ринку пасажирських перевезень власників та користувачів транспортних засобів, які здійснюють перевезення пасажирів без оформлення відповідних дозвільних документів;

– здійснення державного контролю, щодо дотримання водіями вантажних транспортних засобів великовагових обмежень;

– забезпечення перевізниками проходження водіями перед рейсових та після змінних медичних оглядів водіїв та інструментальних оглядів транспортних засобів, дотримання водіями транспортних засобів вимог Правил дорожнього руху, утримання транспортних засобів в належному технічному та санітарному
стані;

– дотримання водіями транспортних засобів вимог чинного законодавства в частині пільгового перевезення окремої категорії громадян.

Як зазначив Валерій Макаренко, буковинці, як і всі українці, заслуговують на якісні транспортні послуги, справні автобуси, нормальні дороги. Тож працівники Управління (в межах чинного законодавства) докладатимуть для цього максимум зусиль.

peredplata