ПРОВОКАЦІЯ! Буковинські румуни хочуть автономію у складі України 20 Червня, 2016 18:00

ПРОВОКАЦІЯ! Буковинські румуни хочуть автономію у складі України 20 Червня, 2016 18:00Асамблея румунів Буковини просить Порошенка про автономію.

Асамблея румунів Буковини звернулась до Петра Порошенка з проханням про надання території їх компактного проживання в Чернівецькій області автономії.

Про це заявила координатор Ради Асамблеї румунів Буковини Доріна Киртоаке, повідомляють \”Українські Новини\”.

Зазначається: у зверненні румунської діаспори йдеться, що рішення Порошенка надати територіальну автономію кримським татарам \”створило правовий і політичний прецедент, в рамках якого всі національні громади, які компактно проживають в Україні, можуть претендувати на аналогічний статус\”.

\”На нашу думку, ми не меншою мірою, ніж татари заслуговуємо право на свою автономію, в якій нарешті знайдуть своє гідне місце культура, мова, освіта і таланти румунської нації\”, – йдеться у зверненні, яке Асамблея вирішила направити також в ЄС, ПАРЄ та інші міжнародні інстанції.
Крім того, за словами Киртаоке, права румунів та інших національних меншин в Україні серйозно порушуються – в Ассмблеї стверджують, що активістів румунського національного руху переслідують, їм не дають проводити заходи та форуми, – \”а автономія дозволить збудувати захисні механізми\”.

Джерело

peredplata