Московські попи йдуть на Київ

– Бериморе, що то за шум на вулиці?
– Православні йдуть на Київ, сер.
– А що вони хочуть?
– Молитися московському попу, сер.
– То чому вони йдуть на Київ, а не на Москву!
– Бо дурні, сер!
(з англійського гумору останніх днів)

Англійці помилилися: російські попи не дурні. Вони – вороги української держави! Вони знають, що роблять. І роблять це зумисне. Аби знищити Україну. Запроторити її у рабство Росії. Московські попи на Донбасі освячують зброю терористам, козакам, російським найманцям. Цією зброєю вбивають мирних українських людей, дітей, жінок. І робиться це під гаслом нібито миру, злагоди і спокою.

Московські попи йдуть на Київ

Пам`ятаєте, з чого все починалося? З Слов`янська. А це місто знаходиться на віддалі 20 км від Свято-Успенської Святогірської лаври. Там десятиліттями проводилися підпільні підготовчі заходи для розпалення війни на Донбасі. У храмах зберігалася зброя. Монахи в основному були військовими спеціалістами ГРУ Російської Федерації. Під їхніми рясами – мундири офіцерів російської армії. Вони готували там Гіркіна з його кривавою зграєю терористів, котрі розпочали бойню на Донбасі весною 2014 року. Московські попи відкрито проповідували ненависть до української нації і держави. Вони у проповідях прославляли російських імператорів та особисто Путіна. Сюди приїздив на поклін Віктор Янукович. Там він одержував вказівки, як шкодити Україні.

Московські попи йдуть на Київ

Мені довелося побувати у цьому монастирі 2007 року. Це була поїздка журналістів з усієї України. Попи готувалися до зустрічі. Вони, як справжні вишколені професіонали розвідки, наперед дізналися про кожного із 25 журналістів. Коли я почав ставити їм «незручні» запитання – старанно віджартовувалися. Кілька молодих монахів вишикувалися у ряд, ніби на параді (видно було офіцерську виправку) і, передбачаючи наступне запитання про їхню причетність до спецслужб Росії, за командою свого старшого, розстебнули ряси і продемонстрували, що під рясами у них нема автоматів.

– Дивіться, – сказав старший піп. – Ми ходимо без зброї.

Всі засміялися, але тоді вже було зрозуміло, що зброя цих спеців у іншому. Вони готували вбивць, терористів і їх озброювали. А самі іменем Бога і Його прикриттям готували для України криваву війну.

За два роки Росія і Путін не змогли добитися перемоги на Донбасі. Українська нація наперекір своїм владцям самоорганізувалася і дала бій терористам та російським фашистам. Коли стало зрозуміло, що Росія програє, Путін і Кіріл кидають у бій проти нас своє темне, чорне, підле і небезпечне військо – російську православну церкву.

І знову з Святогірської лаври починається наступ на Київ.

27 червня запроданець з Буковини, митрополит Онуфрій закликав православних узяти участь у Всеукраїнській Хресній ході миру, любові та молитви за Україну. Аби він жив, як хоче миру та любові у нашій державі.

Московські попи йдуть на Київ

Вже 3 липня з Свято-Успенської Святогірської лаври вийшли тисячі людей. Вони вирушили на Київ через Харків-Полтаву-Лубни-Бориспіль.
Через 6 днів з західної України з Почаєва, де досі ще є розсадник російської церковної експансії в Україні, вирушила п`ятитисячна колона прихожан та козаків. Вони пройдуть через Славуту-Шумськ-Шепетівку-Житомир-Коростишів-Макаріїв. І 27 липня дві колони агресивних людей зійдуться у Києві на Володимирській гірці. Тільки Богу єдиному відомо, що тоді там буде діятися…

Московські попи йдуть на Київ

А зараз колони рухаються Україною. ЗМІ, влада, правоохоронні органи мовчать, ніби в рот води набрали. Чи вони бояться так дуже? Чи вони недооцінюють небезпеку, яку несуть російські попи українській державності? Чи, може (не дай, Боже), вони допомагають цим попам руйнувати Україну?
Сьогодні ще нема відповіді на жодне поставлене питання. Але є велика небезпека.

Спочатку приховували справжні обличчя тих, хто йде у хресній ході. Згодом вони зрозуміли, що ні СБУ, ні правоохоронці, ні влада їм не заважають. І у колонах з`явилися георгіївські стрічки, ікони імператора Миколи. Хтось каже, що був і образ Сталіна. Прапори Росії уже майорять над колонами. Ось що передає з Брюсселю наш власний кореспондент Ростислав Демчук:

– Кількість учасників Хресної ходи адептів \”Русского мира\” на сьогодні становить понад 10 тисяч осіб.

Не думаю, що у зв\’язку з цим ГПУ, МВС і СБУ сидять, склавши руки, і нічого не роблять для запобігання небезпечних рецидивів цієї гігантської провокації ФСБ та інших спецслужб Росії. Те, що за Хресною ходою стоять спецслужби Росії, – не викликає сумніву. Бо, на відміну від стабільно кострубатої, грубої, непрофесійної роботи ГПУ, МВС та СБУ, у цих людей все чудово організовано: харчі, вода, дощовики, парасолі, медичне забезпечення, автомобілі швидкої допомоги, реанімобілі, автомобілі підтримки, охорона – хлопці у камуфляжі і з раціями, хлопці у спортивних костюмах… все це є і добре й злагоджено працює. \”Паломники\” вже підняли георгіївські стрічки, прапори Російської імперії, портрети царя Миколи ІІ.

Московські попи йдуть на Київ

Московські попи йдуть на Київ

Московські попи йдуть на Київ

Добре поставлене й інформаційне забезпечення. Інформаційно-агітаційну кампанію Хресної ходи «заради миру, любові і молитви за Україну» очолює особистий спікер Кучми – Вячеслав Піховшек. За його ж словами, кількість учасників Хресної ходи, які йдуть з усіх куточків України до Києва, вже становить понад 10 тисяч осіб. До 27 липня число \”паломників\” зросте втричі.
Трансляцію з Хресної ходи російських адептів веде Вячеслав Піховшек.

Як не дивно, ми змушені отримувати інформацію про небезпеку, яку несуть нам «рускій мір» і «рускоє православіє», з Європи, з Брюсселю.
Далі стає цікавіше і… страшніше. Серед хрестоносців помітили активного регіонала, народного депутата Олександра Вілкула. Грамотне проведення «хрестового походу» на Київ, забезпечене всім необхідним: організацією, харчуванням, побутом, охороною засвідчує, що за цим стоять спецслужби Росії. А вони добра Україні не несуть!

Московські попи йдуть на Київ

Московські попи йдуть на Київ

У Харкові до «хрестоносців» приєдналися кілька десятків молодиків спортивної статури з георгіївськими стрічками та зі значками із зображенням царя Миколи ІІ. Після того, як нардепи Новінський та Вілкул сіли у свої авта і поїхали на Київ, «хресний хід» очолили хлопці у камуфляжах з раціями та люди у формі російських «казаків».

Поліція, СБУ пасивно спостерігають за антиукраїнським шабашем московських попів. Голова Верховної ради Андрій Парубій нарешті офіційно заявив про небезпеку, яку несе нам «рускій мір» на хресті московської церкви.

– Кремль підготував сценарій провокацій на вулицях Києва, 26 липня, – сказав спікер парламенту. – До Києва, крім дійсно мирних вірян, стягуються провокатори з забороненою екстремістською символікою і символікою країни-агресора. Також стягуються послідовники проросійських, так званих «казачєскіх організацій» та молодики спортивної статури, які раніше були помічені у рейдерських атаках та провокаціях із захопленням храмів.

Український дипломат Богдан Яременко добре розуміє небезпеку, яку несе нам російська церква. Тому виступив привселюдно з пропозицією негайно заборонити діяльність ворожої нам церкви. Діяльність її повинна бути заборонена на території України. Ця організація являється сателітом у пропагандистській діяльності Росії.

– Вирішувати, які інституції шкодять безпеці народу та держави, а також перешкоджати ворожій діяльності (чи то зберігання зброї в монастирі, чи провокаційна хресна хода) – це саме і є пряма функція, та навіть більше – обов`язок держави, – сказав дипломат.

У дні хресного ходу «руского міра» на Київ кудись зник Володимир Путін. Його востаннє бачили з патріархом Кірілом.

Ми пам`ятаємо, як у квітні 2014 року зникав Путін, а потім заговорили гармати на Донбасі.

Що буде тепер?..

Петро Кобевко

peredplata