Два мікроавтобуси та одну іномарку, якими намагались перевезти сигарети через українсько-румунський кордон, вилучили правоохоронці

За минулу добу в пункті пропуску «Порубне» було припинено 3 спроби незаконної переправи тютюнових виробів до сусідньої Румунії.

Два мікроавтобуси та одну іномарку, якими намагались перевезти сигарети через українсько-румунський кордон, вилучили правоохоронці

Так, близько півночі на виїзд з України прибув легковий автомобіль «БМВ Х5», за кермом якого був 32-річний буковинець. Враховуючи нервову поведінку водія, у правоохоронців виникла підозра щодо можливого перевезення даним автотранспортом заборонених товарів. І не даремно. Адже, під час проведення поглибленого огляду автомобіля прикордонниками спільно із працівниками митниці було виявлено кілька тайників, в яких було заховано 770 пачок сигарет марки «ROTHMANS». Разом із виявленими тютюновими виробами було вилучено і автомобіль, який оцінено у 150 тисяч гривень.

В інших двох випадках уже громадяни Румунії – 23-річна та 30-річний мешканці міста Сучава намагались приховано переправити сигарети своїми мікроавтобусами. Так, в одному випадку спільною оглядовою групою з числа прикордонників та митників було виявлено та вилучено 310, в другому – 280 пачок тютюнових виробів різних марок. Усі сигарети приховувались у спеціально обладнаних тайниках автівок. Тому в обох випадках власники позбулися своїх мікроавтобусів, які були оцінені у 120 та 150 тисяч гривень відповідно. Загальна сума вилученого майна разом із автомобілями склала майже пів мільйона гривень. Щодо затриманих водіїв, на них складено адміністративно-процесуальні документи, покарання їм визначить український суд. Про це повідомляє прес-служба Чернівецького прикордонного загону.

peredplata