Місцеву казну збагатили майже півмільярда податків

Упродовж першого півріччя цього року чернівецькі платники до місцевого бюджету сплатили 492,0 млн. грн. податків і зборів, що на 184,8 млн. грн. більше, аніж у минулому році – повідомляє відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ.

Один із найвагоміших платежів – це податок на доходи фізичних осіб, якого протягом шести місяців надійшло 264,8 млн. грн., що на 97,8 млн. грн. перевищує минулорічні показники та становить 53,8 відсотки від загальних надходжень.

Суттєвими джерелами наповнення місцевої скарбниці є акциз з роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 75,9 млн. грн., плата за землю, що додала до бюджету 70,6 млн. грн., та єдиний податок – 55,0 млн. грн.

Щодо усіх бюджетоформуючих податкових надходжень спостерігається стійкий приріст надходжень. Так, цьогоріч на 46,5 відсотків, або на 35,3 млн. грн. збільшились надходження роздрібного акцизу, землевласники та землекористувачі перерахували на 34 відсотки, або на 24,0 млн. грн. більше плати за землю, а платники єдиного податку перевищили минулорічну сплату на 33,4 відсотки, або на 18,4 млн. грн.

Збільшенню надходжень сприяють не лише законодавчі новації, а й фінансова відповідальність бізнесу, який, у такий економічно непростий час, чесно та в повному обсязі наповнює бюджет.

peredplata