На Буковині сільського голову-хабарника посадили на 8 років

На Буковині сільського голову-хабарника посадили на 8 роківЗа принципової позиції прокуратури Чернівецької області голову сільської ради засуджено до 8 років позбавлення волі за одержання хабара у розмірі 130 тис. доларів США.

Апеляційний суд Чернівецької області підтримав позицію прокуратури області та засудив сільського голову с. Кам’яна Сторожинецького району Чернівецької області до 8 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов’язані із здійсненням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків, з конфіскацією майна, крім житла, та з позбавленням 7 рангу державного службовця.

Нагадаємо, що 15.02.2013 правоохоронці затримали голову сільської ради Гідору В.І. після одержання неправомірної вигоди в розмірі 130 тисяч доларів США.
Вказану суму він вимагав та одержав від приватного підприємця за надання в оренду земельної ділянки водного фонду загальною площею 9,77 га. При цьому, не виносячи це питання на розгляд сесії сільської ради, використовуючи надані йому владні повноваження, підробив відповідні рішення сільської ради та договір оренди, тобто вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ч.4 ст.368, ч.1 ст.364, ч.1 ст.366 КК України.

24.12.2015 Садгірський районний суд м. Чернівці визнав винним Гідору В.І. за ч.1 ст. 366 (службове підроблення), а за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою) та ч.4 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище поєднане із вимаганням) – виправдав.

Прокуратура категорично не погодилась з вказаним рішенням та 29.08.2016 відстояла свою позицію в суді апеляційної інстанції. Зловмисника взяли під варту із зали суду – повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata