«Перестаньте вивозити ліс», – чернівецький художник протестував на пероні залізничного вокзалу

«Перестаньте вивозити ліс», – чернівецький художник протестував на пероні залізничного вокзалу

Під час відзначення 150-ї річниці від дня прибуття першого потяга зі Львова до Івано-Франківська, Коломиї та Чернівців місцевий художник Тарас Полатайко здійснив одиночний пікет проти вирубки лісів.

За словами художника, через місцеву станцію щодня перевозять по 100 вагонів рубаного лісу з Карпат. Через такі дії в горах зникає вода, відбуваються зсуви ґрунту тощо.

Проте даний пікет не сподобався місцевим правоохоронцям, – розповідає активіст: «Тут були 10 поліцаїв, які не дозволяли мені стояти, тому що я «роблю якийсь мітинг». Я не роблю мітинг, я просто людина, громадянин України, який тут стоїть».

Втім, як зауважив в.о. начальника регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Іван Груник, залізничники не є відповідальними за те, хто займається вирубкою лісу: «Ми надаємо тільки послуги з перевезення. Відповідальність покладається на митні органи, лісові господарства, які здійснюють вирубку лісу».

Натомість протестувальник Тарас Полатайко додав: виходить так, що за знищення лісів ніхто не відповідає і в Карпатах продовжується вирубка. «Прокуратура повинна знайти винних, які понесуть кримінальну відповідальність за це. Але мені небайдуже! Я просто бачу, що тут воно їде, цією залізницею. «Укрзалізниця» вивозить ліс! Я роблю логічний крок – протестую проти того, що «Укрзалізниця» вивозить Карпати», – каже Т. Полатайко.

Активіст додав, що його здивували дії поліції, які попри те, що Тарас Полатайко надав посвідчення журналіста, не пропустили його до колег та заламали руки.

peredplata