На Буковині чоловік загинув, ремонтуючи трансформатор

На Буковині чоловік загинув, ремонтуючи трансформаторУ Великому Кучурові на Сторожинеччині чоловіка вбило струмом на трансформаторній підстанції. Як розповіли його сусіди з вулиці Буковинської, чоловік пішов увімкнути світло. З їхніх слів, останнім часом чоловік робив це постійно, бо працівників РЕМу чекати було марно.
Депутат сільської ради Великого Кучурова Руслан МАКСИМЮК каже, що вже кілька років на їхній вулиці регулярно вимикається світло.

-Лінії електромереж старі, а трансформаторна електропідстанція не має достатньо потужності для нормальної роботи. Світло постійно вибиває. Люди мерзнуть в хатах. І так вже три роки. Покійний Василь Петрович ходив і вмикав світло, бо працівників РЕМу чекати було марно. Скільки ми до них не дзвонили, вони або не піднімали слухавки, або казали “Лягайте спати або робіть дітей”. А у більшості людей на нашій вулиці газові котли без електрики працювати не можуть.

До Василя Петровича приїхали онуки. Щоби вони не мерзли, чоловік пішов лагодити трансформатор, бо світла у той день не було кілька годин. Між п\’ятою та шостою годинами його й вбило струмом.
До того працівників РЕМу не можна було допроситися, щоби приїхали й полагодили в робочий час, а після летального випадку вони в суботу почали там ремонт, і в неділю до обіду там працювали – виправляли погрішності і доводили трансформатор до ладу.

Василь Лічинський працював водієм у РЕМі, тому трохи розумівся на електриці. Але останнім часом до того трансформатора всі почали лазити.
Люди неодноразово піднімали питання ремонту електромереж, але цього робити ніхто не поспішав. Мешканці Великого Кучурова зверталися спочатку до сільської ради, потім до начальника Сторожинецького РЕМу Сергія Глядченка. Після безрезультатних спроб вирішили звернутись до голови Сторожинецької РДА, прокуратури та ЗМІ.

Джерело

peredplata