Іван Рибак: «Мені керувати ніколи. Бо треба працювати»

Останніми днями у соціальних мережах почалася активна кампанія з дискредитації діючого голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука. І такого наговорили, ледь наш губернатор не лежить на смертному одрі: і гіпертонічний криз у нього, і передінсультний стан, і нирки відмовили. А у всьому цьому винен нібито Іван Рибак, який хоче стати головою ОДА.

Іван Рибак: «Мені керувати ніколи. Бо треба працювати»

Ми спробували розібратися у цьому містечковому політичному каламбурі. Перше, що нам вдалося дізнатися, – це те, що чутки про смертні хвороби Фищука, м`яко кажучи, перебільшені. Він у лікарні. Але ні кризу нема, ані інсульту. Нирка одна болить. Скоро вийде на роботу. Тут все зрозуміло.

А ось щодо Івана Рибака хто що хоче?

Питаємо у нього.
– Ви що, хочете стати губернатором Буковини?

– Ні, я не хочу стати головою Чернівецької ОДА у цей час і з цими чиновниками, – каже Іван Рибак. – Моє призначення – творити, розбудовувати і працювати. А у нас в останні місяці все руйнується. Я не від цього.

Реформа децентралізації майже зруйнована. Дорожній фонд майже на 200 млн. грн. не освоєний. Координації роботи із силовиками як не було, так і немає. Поліція на Буковині почала активно дискредитувати себе, владу і Україну. Раз за разом потрапляє у халепу. То у Хотині автоматом лякає підлітків, то у Чернівцях крутить руки депутатам.

До цього ще й додається розбалансована взаємодія гілок влади. Ніякої співпраці з обласною радою.

Наш губернатор зі своєю командою поки що все валить, а не будує. Тому мені не можна з ними.

Я за цей час допомагатиму людям де зможу. На своєму окрузі, на інших округах. Роботи мені вистачає.

Тож не треба з мене робити те, що мені не притаманне.

А Фищуку бажаю швидко одужати і здоровим покинути посаду, поки не пізно.

peredplata