«Батьківщина» на Буковині одержала нищівну поразку

«Батьківщина» на Буковині одержала нищівну поразкуОдержані попередні результати виборів до об’єднаних територіальних громад.
Вибори за пропорційною системою відбулися 18 грудня у Сторожинецькій, Вижницькій та Вашківецькій громадах.

За попередніми даними у Сторожинці явка склала менше 40% виборців. На дільниці прийшло не більше 10400 виборців.
Переважна більшість у місті та селах голосували за діючого Сторожинецького голову Миколу Карлійчука. Він і надалі керуватиме громадою.
До об’єднаної громади проходять такі партії БПП «Солідарність», ВО «Батьківщина», «Наш край», «Народний контроль», АПУ.

У Вижниці на дільниці прийшло найбільше виборців – 48, 28%. Це склало 7124 виборця. З них за чинного мера Вижниці Чепіля віддали голоси 4996 виборців. За голову райради Андрюка – 1400 голосів. За голову Іспаської сільської ради Гордійчука – 758 голосів.
Таким чином головою об’єднаної громади у Вижниці буде Чепіль.

На цих виборах нищівної поразки зазнала ВО «Батьківшина». За попередніми даними вона зайняла 4 місце. Це – поразка. Бо ВО «Батьківщина» раніше на Вижниччині займала лідируючі позиції. Виборці-патріоти не простили Іванові Мунтяну угодовства та загравання з регіоналами з «Опоблоку», «Нашого краю» та інш.

Подібна ситуація повторилась й у Вашківецькій об’єднаній громаді. Там ВО «Батьківщина» посіла тільки 3 місце, поступившись БПП «Солідарність» та АПУ (Аграрна партія України). А їхній висуванець на голову одержав нищівну поразку від тієї кандидатури, яку підтримувала БПП «Солідарність» і АПУ.

Тож у Вашківецькій громаді на вибори прийшли 3643 виборці. Це становить 44%. І впевнену перемогу здобув чинний міський голова Перч. Його опонент Рощебак відстав майже на 600 голосів. І він не став головою.
Детальніше про вибори трохи згодом.

Фото з сайту Букінфо

peredplata