\”Чернівціобленерго\” повністю належить російському олігарху

"Чернівціобленерго" повністю належить російському олігархуАнтимонопольний комітет України дозволив ТОВ \”ВС Енерджі Інтернейшнл Україна\” (VS Energy) купити більше 50 відсотків акцій енергопостачальної компанії ПАТ \”Чернівціобленерго\”.
Про це повідомила прес-служба комітету в Інформації про рішення та розпорядження Антимонопольного комітету України (АМКУ) від 7 березня 2017 року.

\”Надано дозвіл ТОВ \”ВС Енерджі Інтернейшнл Україна\” (м.Київ) на придбання акцій ПАТ \”Енергопостачальна компанія \”Чернівціобленерго\” (м. Чернівці), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління\”, – йдеться у повідомленні.

На сьогодні \”ВС Енерджі Інтернейшнл Україна\” – одна з найбільших в Україні електроенергетичних груп VS Energy, яка належить росіянам Євгену Гінеру, Михайлу Воєводіну і Олександру Бабакову, володіє 45 відсотками акцій \”Чернівціобленерго\”, ще 10 відсотків належить підприємству \”ЛД-Україна\”. Групі VS Energy належить вісім енергопостачальних підприємств країни та частки ще двох енергопостачальних підприємств. Це найбільший приватний гравець на енергетичному ринку в Україні після ДТЕК Ахметова.

Довідково: Олександр Бабаков є депутатом Держдуми Росії та спеціальним представником президента РФ із взаємодії з організаціями співвітчизників за кордоном.
Група VS Energy володіє активами в енергетичній, фінансовій галузі, металургії і сфері нерухомості.
Зокрема компанія управляє 8 обленерго і 18 готелями.

peredplata