У Чернівцях на хабарі взяли чиновника з управління освіти (оновлено)

Працівники Чернівецького відділу поліції спільно з Чернівецькою місцевою прокуратурою на гарячому затримали ласого до грошей посадовця – інформує відділ комунікації поліції Чернівецької області.

У Чернівцях на хабарі взяли чиновника з управління освіти (оновлено)

14 березня до Чернівецького відділу поліції звернувся керівник одного з суб’єктів господарювання з повідомленням про вимагання у нього хабаря посадовцем управління освіти Чернівецької міської ради.

Як з’ясувалося, чиновник обіцяв заявнику посприяти в отриманні тендеру на проведення поточних і капітальних ремонтів у школах та садочках Чернівців. За свою допомогу посадовець вимагав винагороду у розмірі 230 тисяч гривень. Вказана сума коштів становить 10% від загальної суми тендеру.

Правоохоронці затримали чиновника 16 березня під час отримання частини неправомірної вигоди. Зазначені кошти було знайдено під час санкціонованого обшуку помешкання посадовця.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна .

Посадовця затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено в ізолятор тимчасового тримання. Затриманому вже оголошено про підозру. Наразі вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

peredplata