Пильність буковинців прикордоння допомагає боротись із незаконною міграцією

Пильність буковинців прикордоння допомагає боротись із незаконною міграцією

На сьогодні актуальним залишається питання протидії торгівлі людьми, або іншими словами незаконне переправлення осіб через державний кордон. Географічне розташування нашої держави, дає можливість протиправним елементам використовувати територію України як перевалочну базу, особливо Західну її частину.

Якщо останніми роками основну роль у незаконному переправленні осіб через державну межу займало Закарпаття, то зараз не слід виключати збільшення такої загрози і в межах Івано-Франківської та Чернівецької областей, що межують з ЄС. Про це повідомляє прес-служба Чернівецького прикордонного загону.

Для боротьби із незаконною міграцією та торгівлею людьми правоохоронцями краю, в тому числі і прикордонниками як Чернівецького загону, так і оперативними підрозділами Західного регіонального управління, вживаються чималі зусилля. Проте, створення ефективного механізму попередження та протидії такій формі злочинності можливе лише за умови якісної взаємодії правоохоронних органів та повної співпраці з населенням нашого краю. Від свідомості громадян залежатиме життя незаконних мігрантів, а подекуди і цілих сімей, які в пошуках кращої долі довіряють своє життя особам, які вбачають у них лише засіб заробітку та не переймаються їхньою долею.

Переховуючи у нелюдських умовах так званих «біженців», особи, які займаються незаконною переправкою або торгівлею людьми, підводять незаконних мігрантів вблиз кордону. Вони показують незаконним мігрантам потенційний маршрут до сусідньою країни, який часто пролягає через гірські ділянки та залишають наодинці із суворою природою Карпат, особливо взимку. Нерідко траплялося, що незвиклі до низьких температур іноземці шкодили своєму здоров’ю, а подекуди навіть траплялися і летальні випадки.

Тому звертаємось до всіх мешканців Буковини та Прикарпаття у випадку виявлення невідомих осіб поблизу державного кордону, які збирають інформацію про дану місцевість з метою ймовірного незаконного перетину кордону, повідомляти на цілодобову чергову лінію по зв’язку з громадськістю з питань протидії нелегальній міграції Державної прикордонної служби України за тел. (037) 259-19-32 або (032) 258-50-21. Анонімність ґарантована.

peredplata