Неспокійні вихідні на кордоні з Румунією

Неспокійні вихідні на кордоні з РумунієюНа кордоні з Румунією протягом минулих вихідних прикордонниками Чернівецького загону затримано 16 ящиків цигарок та трьох буковинців, один з яких запропонував хабар. Про цн повідомляє прес-служба Чернівецького прикордонного загону.

Так, минулої доби в пункті пропуску «Порубне» було затримано нашого співвітчизника, який намагався дати неправомірну вигоду прикордонному наряду. Повертаючись на Батьківщину чоловік закордоном придбав двигун до транспортного засобу, який хотів незаконним шляхом провести через кордон.
В цьому ж пункті пропуску прикордонниками та митниками було виявлено приховані маже 300 пачок сигарет. Тютюнові вироби 54-річний громадянин Румунії приховав у спеціально виготовленому тайнику своєї «Дачії», яку і втратив через спробу переміщення цигарок до Румунії

Ще кілька випадків затримання тютюнових виробів та ймовірно причетних до їх переміщення через кордон осіб затримували на ділянках відділів прикордонної служби «Нижні Петрівці», «Красноїльськ» та «Селятин».

Зокрема, прикордонниками відділу «Селятин» було виявлено 8 ящиків цигарок, які були підготовлені до подальшого переправлення через кордон. Ще один випадок затримання тютюнових виробів було локалізовано на ділянці відділу «Красноїльськ». В ході обміну інформацією з румунськими колегами, останні затримали на своїй території одного громадянина Румунії. А групою реагування відділу «Красноїльськ» було виявлено 6 ящиків із цигарками марки «Марбле».
Прикордонниками цього ж відділу було затримано мешканця населеного пункту Красноїльськ, який, здійснював спостереження за прикордонними нарядами.
А на сусідньому підрозділі «Нижні Петрівці» було затримано мешканця прикордоння, який намагався перенести до Румунії два ящики із цигарками. Помітивши прикордонників, порушник вдався до втечі, через що прикордонним нарядом було здійснено попереджувальний постріл вгору та затримано особу.

Ще одного правопорушника, затримано на околиці населеного пункту Голеча, прикордонниками відділу «Селятин». Окрім того, що водій автомобіля «Mitsubishi» відмовився виконати законні вимоги прикордонного наряду надати оглянути багажний відсік свого легковика, чоловік ще й знаходився в стані алкогольного сп’яніння. За водіння в нетверезому стані, чоловіка було передано представникам Національної поліції, які прибули на місце затримання.
Усі особи, які причетні до протиправної діяльності, після з’ясування усіх обставин правопорушення, понесуть покарання згідно чинного законодавства. А чоловіку, який намагався втекти, доведеться відповідати ще і за злісну непокору.

peredplata