Обшанський, ти не правий

Обшанський, ти не правийІнспекція з благоустрою при виконкомі Чернівецької міськради, яку очолює Обшанський, добру справу робить у місті. Вона вичищає Чернівці від всілякої нечисті: людської, екологічної, ідеологічної. Але іноді інспекторів трохи заносить.

Як, наприклад, сталося 24 березня на вулиці Сторожинецькій, 36. Там живуть двоє інвалідів-пенсіонерів. Вони попросили Сергія П., який ніде не працює, аби допоміг навести лад навколо хати, почистити дерева. А гілля спалити для попелу на грядки. Щойно чоловік запалив гілля, як приїхав інспектор Гаврилов на велосипеді й склав акт.

Люди одразу загасили вогонь. Тож шкоди природі та місту ще не встигли заподіяти.

Але кара була. Вже через 10 днів адмінкомісія при виконкомі міськради наклала на немічних старих людей штраф у сумі 1360 гривень. А далі приписала, якщо за 15 днів ці кошти не будуть сплачені, то розмір штрафу зросте до 2720 грн.

Люди щиро розкаюються за порушення, яких не встигли навіть вчинити. Вони готові нести покарання, але не настільки велике. Костянтин Софронович пише до редакції:

«Ми зразу погасили вогонь. І навіть не встигли нанести шкоди нікому. Та на це ніхто не зважає. Наклали штраф 1360 гривень. Це майже вся пенсія за місяць».

А тепер ще й лякають подвійним штрафом. А це уже пенсія за два місяці. Якщо пенсіонерів таки змусять сплатити штраф, то вони залишаться без засобів до існування. Не те що за комірне не зможуть інваліди заплатити, а й хліба не матимуть за що купити.

Закон є. І його треба виконувати. Але у нас ще ніхто не відміняв закону справедливості. Міг ж-бо інспектор, чи сам Обшанський, чи, врешті-решт, голова адмінкомісії Середюк поцікавитися статками людей, перш ніж накладати на них такий великий штраф. Спочатку поговорити з ними, попередити, щоб не робили лиха, не палили гілля. І навіть якщо їм так уже хотілося покарати пенсіонерів, то хоча б адекватно. А не прирікати літніх людей на голодну смерть…

peredplata