ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! Христос Воскрес. 09.05 2017

ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! Христос Воскрес. 09.05 2017Сайт редакції газети \”ЧАС\” вітає всіх з новим мирним днем на Буковині. На жаль, не у всій Україні та світі був мирним

Ситуація в районі проведення АТО напружена. Російсько-терористичні війська продовжують обстріли позицій Збройних Сил України. За минулу добу ворог 50 разів відкривав вогонь по опорних пунктах українських військ. За минулу добу один військовослужбовець Збройних Сил України загинув, ще дев’ять українських захисників отримали поранення.

Протягом усього дня у Чернівцях утримається хмарна погода. Без опадів. До 10 градусів тепла
за останні 130 років
09 травня:
МАКС: 31.1° (2003)
МІН: 0.7° (1953)
Народний прогноз погоди: 9 травня вшановується пам\’ять святителя Стефана Великопермського, просвітителя, який створив першу азбуку народів пермської землі. До цього часу філологи користуються його працями. У цей час квітне черемха і чорна смородина, зеленіє садовий жасмин. Наші пращури помітили таку городню прикмету: якщо лист берези розвернувся повністю – можна саджати картоплю.

Вчора наш сайт відвідали і читали 2175 людей зі всього світу. Найбільше – в Україні. У США – 109, у Канаді -31, в Еспанії -21, в Італії – 26, у Польщі -54, в Росії -32, в Чехії -12, Австрії -13, Румунії – 27, Франції -35, Німеччині -12, в Угорщині – 19, у Криму – 43, Ірландії -7, Португалії – 8, Бельгії -12, Голандії -17, Бразилії -7, Ізраїлю – 58 , Норвегії – 14, Швеції – 9, Великобританії – 8, Китаю -1, Єгипті – 7, Туреччині – 15

Активно читають статті \”Чи підуть на вибори від БЮТу члени фракції БПП «Солідарність» Оксана Продан та Іван Рибак? \”. \”Велика партійна брехня на Буковині\”, \”Радник Авакова розповів, хто і навіщо у Чернівцях розфарбовував синагогу антисемітськими написами\” \”Чернівці облуплені\”

9 травня, золотому майстру мініатюри Оресту Івановичу Криворучко виповнюється славних 75 років.
Народився у Чернівцях 1942 року. Закінчив Чернівецьке художнє училище № 5 та Московське вище художньо-промислове училище. Митець трудиться в галузі станкової та промислової графіки, книжкового оформлення. Його творча палітра надзвичайно широка: «працює у техніці офорту. акватинти, меццо-тинто, літографії, цинкографії, лінориту, інк орелі, блінтового тиснення, монотипії, винайшов власну техніку глибокого друку». Учасник Всеукраїнських та численних міжнародних виставок у країна Європи, Азії: Англія. Литва. Польща. Данія. Естонія. Голландія. Латвія. Франція. Іспанія. Японія. Китай. Швейцарія. Індія… Сьогодні його твори можна побачити у музеях України, США, Австрії, Бельгії, Молдови, Австралії, Німеччини… Лауреат більше десяти міжнародних конкурсів екслібрису, літературно-мистецької премії імені Сидора Воробкевича, нагороджений медаллю за номером 1 «На славу Чернівців» .

peredplata