Нардеп Власенко про подвійне громадянство буковинських чиновників

ВО «Батьківщина» – за єдине громадянство службовців та депутатів

Нардеп Власенко про подвійне громадянство буковинських чиновників

Питання подвійного громадянства не зникає з порядку денного в Україні, тим паче на Буковині. Тому наш кореспондент запитав у Власенка, як його партія ставиться до цієї важливої проблеми.

– У мене один український паспорт, – сказав народний депутат. – У мене нема іншого громадянства. Коли ми говоримо про політиків найвищого рівня, то це мають бути тільки громадяни України. Неприпустимо, коли міністром чи депутатом ВРУ є люди з подвійним громадянством.

Але коли ми говоримо про громадян чи діаспору, то вони не йдуть у політику, не йдуть на вибори до парламенту, не займають посад у міністерствах.

Всі українські топ-чиновники повинні мати тільки українське громадянство.

– А депутати обласної, міської, сільських рад, державні службовці?..

– Щодо державних службовців, то «Законом про держслужбу» для них передбачено, що всі мають бути тільки громадянами України. Тим паче, категорії «А».

– А депутати міської, обласної ради?..

– Це питання до обговорення. Наша партія чітко сказала: топ-керівники – тільки громадяни України. А по областях визначайтесь.

– Ми визначилися. Тепер ви визначайтеся. У нас є підозри, що на Буковині багато депутатів фракції ВО «Батьківщина» навіть в обласній раді мають подвійне громадянство.

– А у мене є підозра, що й у вас є паспорт…

– Добре. Є документ у депутата Бурбака, що голова фракції ВО «Батьківщина» має подвійне громадянство. Він про це вам говорив…

– Ні, не говорив. Я не хочу робити висновки за чутками. Теоретично я за 10 хвилин міг би роздрукувати з Інтернету копію, що у пана Бурбака є подвійне громадянство. Я цього не стверджую, а наводжу приклад. Як людина коректна, цього не буду робити.

ВО «Батьківщина» з ВО «Свобода» раніше активно діяли на полі подвійного громадянства, вимагаючи позбавляти його чиновників та депутатів. А зараз, коли досі не змогли депутати облради від ВО «Батьківщина» надати беззаперечних доказів того, що у них нема румунського разом з українським громадянства, народний депутат все ж таки еквілібрує словами.

Напевне, добре розуміє: якщо будуть підтверджені теперішні припущення та документи про подвійне громадянство на Буковині, українського паспорта будуть позбавлені десятки, а то й сотні депутатів БЮТу. Тоді вони втратять і депутатські мандати, а партія – своїх членів і фракції.

peredplata