\”Сила права\” у Чернівцях допомагає біженцям, воїнам АТО та сім\’ям загиблих

Ірина Веригіна разом з народним депутатом Андрієм Сенченком (переселенцем з Криму) створила організацію «Сила права». Вони збирають документи про факти злочинів Росії проти України та її громадян. Готують позови до судів, аби там признали Росію агресором і засудили її за злочини проти людей.

Спочатку в судах уникали формулювання «військова агресія Російської Федерації». Але крига скресла. Є кілька рішень судів у Херсонській області та в Оболонському суді, де Росію таки визнали агресором.

– Подали ми судовий позов і в Чернівцях, – розповідає Ірина Веригіна. – На жаль, суд не задовольнив його. Судді чогось бояться. Або вони не є українськими.

– Це може стати лакмусовим папірцем для очищення судової системи України і навіть дасть змогу розпочати справжню люстрацію суддів.

– На це ми будемо звертати увагу, – продовжує пані Ірина. – Пізніше подаватимемо позови й до Європейського суду з прав людини. Ми змусимо Росію відповідати за скоєне у Криму та на Донбасі.

«Сила права» зараз уже діє чи не у всіх областях України. Юристи допомагають біженцям, воїнам АТО, сім`ям загиблих.
У Чернівцях координатором «Сили права» є син відомого письменника і драматурга Анатолія Крима.

Р.S. У Чернівцях «Сила права» розміщується по вулиці Лесі Українки, 5. Номери телефонів: 050 421 00 43, 095 163 32 97 та 0372 58 40 15.

peredplata