На Буковині сильний вітер залишив без світла велику кількість мешканців

Пориви вітру, який зночі пройшовся Буковиною, спричинили кілька аварійних вимкнень в мережах 10/0,4 кВ. Через гілки у дротах, обірвані проводи і пошкоджене обладнання внаслідок ускладнення погодних умов були знеструмлені мешканці у Заставнівській, Кіцманській, Сторожинецькій дільницях.
У  Чернівцях через технологічне порушення в роботі електричного обладнання була аварійно знеструмлена велика ділянка міста – понад 9 тис. споживачів.
Аварійні бригади Обленерго працювали до четвертої ранку, поки не заживили усіх аварійно знеструмлених буковинців – загалом 12781 споживача краю.
Про це інформує Чернівціобленерго.
Енергетики нагадують, що вимкнення в мережах можуть бути не лише за графіками, а й аварійні та планові. Проте групи споживачів, які сформовані за орієнтовно однаковою потужністю, стосуються тільки графіків погодинних відключень (ГПВ). Інші вимкнення відбуваються НЕ за цими групами.
Сьогодні, 29 липня, вимкнення за графіками розпочнуться попередньо з 16:00. Оскільки енергосистема працює динамічно, в режимі реального часу, то ще можуть бути зміни, щоб збалансувати споживання=виробництво електроенергії.
Джерело:  https://oblenergo.cv.ua/
 

peredplata