ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО!23.06 2017

ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО!23.06 2017Сьогодні – Міжнародний Олімпійський день і День Державної служби

Сайт редакції газети \”ЧАС\” вітає всіх з новим мирним днем на Буковині. На жаль, не у всій Україні та світі він мирний


Оперативна обстановка в районі проведення АТО залишається без різких змін. Минулої доби організовані російською владою бандформування на сході України продовжували застосовувати зброю проти українських захисників, котрі тримають оборону вздовж усієї лінії зіткнення. Так, минулої доби противник 29 разів відкривав вогонь по наших опорних пунктах і один раз – по житлових кварталах прифронтового населеного пункту. Тричі окупанти здійснювали обстріли, застосовуючи заборонені пунктами Мінських угод міномети. Традиційно, ворог більш активно вдається до збройних провокацій за темної пори доби. Вчора в ході бойових дій двоє українських воїнів зазнали поранень.

Сейм Польщі разом з урядом прийняв новий законопроект про популяризацію працевлаштування та заснування ринку праці. Змінами передбачено введення оплати за реєстрацію заяви роботодавцю про намір найняти на роботу іноземця.

Запропоновані законом рішення стосуються іноземців, які виконують довгострокову роботу в Польщі. Зокрема, йдеться про громадян Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови, України та Росії, які зможуть користуватися спрощеною процедурою доступу до ринку праці.

Відтепер, окрім права на роботу, введено дозвіл на сезонну роботу, що буде видавати староста на період восьми місяців протягом року.

Євросоюз продовжив економічні санкції проти Росії, введені за анексію Криму і дії Москви в конфлікті в Україні.

\”Погоджено. ЄС має намір продовжити економічні санкції проти Росії за те, що вона в недостатній мірі виконує мінські домовленості\”, – написав голова Євроради Дональд Туск у своєму Twitter.

Увечері 22 червня в редакції інтернет-видання Страна.ua пройшов обшук. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання головного редактора видання Ігоря Гужви. За словами глави ГПУ, Гужва нібито вимагав і отримав 10 тисяч доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів на чинного політика.
Сам Гужва заявив, що справа, за якою проводилися обшуки, пов\’язана з народним депутатом від Радикальної партії Дмитром Ліньком і повністю сфабрикована.
У свою чергу нардеп Лінько заявив, що редакція видання Страна.ua шантажувала його.

З ранку до самого вечора небо у Чернівцях буде вкрите хмарами. Усю другу половину дня йтиме дощ із грозою. До 29 градусів тепла
за останні 130 років
23 червня:
МАКС: 34.8° (1946)
МІН: 7.5° (1950)
Народний прогноз погоди: 23 червня вшановується пам\’ять священномученика Тимофія Пруського. У народі день Тимофія називали мишачий писк. За повір\’ям, у цей день по землі ходять-бродять привиди. Старі люди вірили і бачили у цю пору великі \”зграї мишей\” на подвір\’ях, що не передвіщало нічого хорошого. Погоду в цей день передбачали по диму від вогнища: якщо він піднімається стовпом – на ясну погоду, стелиться по землі – до негоди. А якщо на Тимофія засуха, то в цей день добра не чекай.

Вчора наш сайт відвідали і читали 3148 людей зі всього світу. Найбільше – в Україні. У США -175, у Канаді -16, в Еспанії -52, в Італії – 48, у Нідерландах -45, у Польщі -14, в Росії -47, в Чехії -7, Австрії -13, Румунії – 25, Франції -15, Німеччині -12, в Угорщині – 9, у Криму -16, Ірландії -7, Португалії – 8,, Бразилії -7, Ізраїлю -1 4 , Норвегії -11, Швеції – 9, Великобританії – 20, Китаю -3, Єгипті – 12, Туреччині – 11, Австралії – 1, Індії – 1, ОАЕ -3, Голандія – 15, Молдова – 5, Мексика – 2, Болгарія – 15

Активно читають статті \”До боротьби з Чернівцями та чернівчанами долучили військкомати \”. \”Термінова заява Кучми про Україну: Нас поставили на коліна! \”, \”Звернення Дональда Туска до українців українською мовою\”, \”Потяг Чернівці-Сучава курсуватиме двічі на день. Ціна квитка 5 евро\”

peredplata