Як продовжити субсидії на новий опалювальний сезон

Як продовжити субсидії на новий опалювальний сезон

Перепризначення субсидій на наступний опалювальний період здійснюється в автоматичному режимі без необхідності повторного звернення громадян
Про це заявив директор департаменту соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

\”Ті громадяни, які отримували субсидію на оплату житлово-комунальних послуг у минулому опалювальному сезоні, автоматично отримують перепризначення державної підтримки. Відповідно, їм не потрібно буде знову йти до органів соцзахисту для її оформлення\”, – зазначив він.

При цьому виключення становлять лише громадяни, які орендують житло, яким необхідно після закінчення терміну отримання минулої субсидії звернутися до органів соціального захисту населення.

Громадяни, які мають значні суми простроченої понад два місяці заборгованості за спожиті комунальні послуги та бажають і надалі отримувати підтримку держави у вигляді субсидій мають звернутися до компаній-надавачів цих послуг для реструктуризації боргу на взаємовигідних умовах. А тим, хто влітку отримав платіжки з відсутньою субсидією, потрібно звернутися в органи соціального захисту для роз`яснення.

Корисна інформація
За розрахунками Мінсоцполітики розмір середньої пенсії в Україні в 2028 році складатиме 6040 грн
Прогноз середнього розміру пенсії зроблено з урахуванням пенсійної реформи, яку розробив уряд.
Передбачається, що після ухвалення законопроекту про підвищення пенсій (№6614) середній розмір пенсій нових пенсіонерів поступово зростатиме. У 2018 році він складе 2454 грн, у 2019 – 2668 грн, у 2020 році – 3048 грн.

peredplata