На Буковині за матеріалами СБУ заочно засуджено снайперку терористичної організації «ДНР»

На Буковині за матеріалами СБУ заочно засуджено снайперку терористичної організації  «ДНР»

Набув чинності вирок, винесений за матеріалами Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області колегією суддів Шевченківського райсуду обласного центру стосовно чернівчанки – снайперки терористичної організації «ДНР».

Правоохоронці встановили, що жінка на початку 2015 року з особистих ідеологічних міркувань вирішила вступити до лав терористичної організації «ДНР». Вона добровiльно склала присягу та уклала контракт на \”проходження служби\” в незаконних збройних формуваннях, де встигла побувати снайпером, автоматником і навідником-оператором комплексу ПТУР.

У складі батальйону «Сомалі», а пізніше іншого підрозділу, зловмисниця неодноразово брала участь у бойових діях проти Збройних Сил України, в тому числі й на передових позиціях в районі Донецького аеропорту. Окрім того, протягом цього часу терористка поширювала в соцмережах агітаційні антиукраїнські матеріали.
Суд заочно визнав чернівчанку винною за ч. 1 ст. 258-3 Кримiнального кодексу України і призначив покарання у вигляді одинадцяти рокiв позбавлення волi – повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

peredplata