На Буковині судитимуть двох правоохоронців, які допомагали ухилянтам втекти за кордон

На Буковині експравоохоронців звинувачують у сприянні нелегальним втечам чоловіків за кордон
Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх співробітників поліції за фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. ч. 2,3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, правоохоронці сприяли організаторам незаконного переправлення чоловіків за кордон уникати перевірок на блокпостах.
Встановлено, що 26-річний патрульний на прохання одного з організаторів нелегального перетину кордону особисто перевозив через блокпост жителя Кривого Рогу. Щоб легко пройти перевірку правоохоронець надав своєму пасажиру формений одяг працівника правоохоронного органу.
У незаконному переправленні чоловіків за кордон обвинувачується і колишній поліцейський сектору реагування патрульної поліції. Його викрито під час супроводу через блокпост опломбованого зерновоза з 8 військовозобов’язаними чоловіками, які прямували до Молдови.
Правоохоронці звільнені зі служби.
Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління СБ України у Чернівецькій області та ДВБ НП України та 31 прикордонного загону.
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура
 
 
 

peredplata