У Чернівецькому кардіоцентрі відкрили нові відділення: на ремонт витратили понад 24 млн грн

У Чернівецькому обласному клінічному кардіологічному центрі відкрили реконструйований корпус поліклініки, нове відділення реабілітації для пацієнтів із серцевосудинними захворюваннями та оновлене відділення інтенсивної терапії стаціонарного блоку.
На проведення робіт, закупівлю медичного устаткування і меблів профінансували 24,3 млн грн з власних коштів закладу, які він заробив за програмою медичних гарантій. У ході ремонту замінили системи водо- та теплопостачання, двері та вікна, дотримані вимоги безбар’єрності простору. Для відділення рентгендіагностики та ультразвукових методів дослідження придбано нову УЗД-систему експертного класу Vivid T8 вартістю 3,7 млн грн.
У закладі створені комфортні умови перебування пацієнтів, є новітнє обладнання та високопрофесійні фахівці.
Щороку в Чернівецькому кардіоцентрі стаціонарну медичну допомогу надають близько 9000 пацієнтів, з яких більше 1000 хворих з гострим інфарктом міокарда та проводиться більше 3000 тисяч кардіохірургічних втручань. Амбулаторна медична допомога надається близько 40000 пацієнтам, проводять 50000 діагностичних та понад 230000 лабораторних досліджень та обстежень.
За даними Асоціації інтервенційних кардіологів України Чернівецький кардіоцентр посів перше місце в Україні за кількістю проведених первинних коронарних втручань у пацієнтів з гострим інфарктом міокарда.
Створення належних умов у закладах охорони здоров’я області – одна із запорук якісного надання медичної допомоги буковинцям.
 
 

peredplata