На хабарі розміром 1 млн грн затримали начальника однієї з податкових інспекцій Буковини

На хабарі розміром 1 млн грн затримали начальника однієї з податкових інспекцій Буковини

Правоохоронці затримали на хабарі у розмірі 1 млн грн начальника ОДПІ Державної фіскальної служби в Чернівецькій області.

Про це повідомляє управління зв’язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Слідчими управління з розслідування злочинів, вчинених працівниками органів, які ведуть боротьбу зі злочинністю, Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно зі співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України 06.09.2017 під час здійснення розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, затримано начальника об’єднаної державної податкової інспекції Державної фіскальної служби в Чернівецькій області, який вимагав неправомірну вигоду в розмірі 1 млн грн від представника юридичної особи за вирішення питань, пов’язаних з відшкодуванням ПДВ.

На хабарі розміром 1 млн грн затримали начальника однієї з податкових інспекцій Буковини

Зазначену службову особу затримано під час отримання другої частини хабара у сумі 100 тис грн в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Всього вказана особа отримала 200 тис грн неправомірної вигоди.

Наразі органом досудового розслідування готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, та буде вирішено питання про обрання запобіжного заходу.

Довідково: за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, визначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

peredplata