ОЛЕКСАНДР ФИЩУК ВІДЗНАЧИВ КРАЩИХ СПОРТСМЕНІВ ТА ПРАЦІВНИКІВ ГАЛУЗІ ФІЗКУЛЬТУРИ ТА СПОРТУ ОБЛАСТІ

ОЛЕКСАНДР ФИЩУК ВІДЗНАЧИВ КРАЩИХ СПОРТСМЕНІВ ТА ПРАЦІВНИКІВ ГАЛУЗІ ФІЗКУЛЬТУРИ ТА СПОРТУ ОБЛАСТІ08 серпня в обласній державній адміністрації відбулося урочисте зібрання з нагоди відзначення Дня фізичної культури та спорту.
Буковинську спортивну громаду з прийдешнім Днем фізичної культури та спорту привітав голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук. «Це свято, попри всі проблеми, асоціюється все-таки переважно з позитивом, закладеним в самій суті цієї сфери, та приємними емоціями від успішних виступів наших спортсменів на змаганнях національного і міжнародного ґатунку, – зазначив посадовець. – Прикметно, що збірні команди області взяли участь у 125 змаганнях державного рівня ( 135 чемпіонів і призерів). 70 спортсменів області взяли участь в міжнародних змаганнях (79 чемпіонів і призерів). У 2017 році в області підготовлено: 1 заслужений майстер спорту України, 1 майстер спорту України міжнародного класу, 32 майстрів спорту України, 130 кандидатів в майстри спорту України, 102 спортсменів перших розрядів. 2 тренера отримали звання заслужений тренер України, 1 працівник галузі – звання заслужений працівник фізичної культури і спорту України».
Олександр Фищук відзначив, що навіть в кризовий для економіки час вдається, кооперуючи зусилля, зміцнювати матеріально – технічну базу сфери фізичної культури і спорту. Так, будується новий футбольний стадіон в м. Чернівцях, побудовано найбільший в регіоні зал боксу в смт. Глибока, побудовано багатофункціональні спортивні майданчики зі штучним покриттям (смт. Глибока, селі Крупка та с. Сучевени Глибоцького району, м. Новоселиця.
Він запевнив, що влада й надалі робитиме все можливе з метою покращення умов для занять широких верств населення оздоровчою фізичною культурою, а також, для підготовки наших провідних і перспективних спортсменів до змагань різного рівня, на яких вони прославляють Буковину і Україну.
Кращих спортсменів та працівників галузі фізичної культури та спорту Чернівецької області нагороджено Почесними грамотами обласної державної адміністрації та подарунками.
Указом Президента України №251/2017 від 23 серпня 2017 року за вагомий особистий внесок у розвиток спорту, високу професійну майстерність та з нагоди Дня незалежності України голові Чернівецької обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» Тостановському Михайлу Васильовичу присвоєно почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України». Собко Івану Миколайовичу вручено посвідчення «Заслужений тренер України з боксу».

прес-служба Чернівецької ОДА

peredplata