СААКАШВІЛІ: Я ПОВНІСТЮ СПОКІЙНИЙ ЗА СИТУАЦІЮ НА КОРДОНІ (ВІДЕО)

СААКАШВІЛІ: Я ПОВНІСТЮ СПОКІЙНИЙ ЗА СИТУАЦІЮ НА КОРДОНІ (ВІДЕО)Лідер РУХУ НОВИХ СИЛ Михайло Саакашвілі заявив, що повністю спокійний за ситуацію на кордоні під час його повернення 10 вересня та закликав не нагнітати ситуацію.

Про це він заявив в ефірі телеканалу Newsone.

«Не потрібно нагнітати ситуацію. Я повністю спокійний за ситуацію на кордоні», — сказав Саакашвілі.

Він додав, що буде їхати разом зі своїм 11-річним сином, європейськими та українськими політиками, провідними європейськими телеканалами.

«По-перше, ми заздалегідь поспілкувались з керівником Львівської поліції. Це дуже достойна людина, який сказав, що він все буде робити, щоб на території Львівської області в цей день не було ніяких заворушень, ніяких проблем, і щоб криміногенна ситуація була стримана», — додав політик.

Саакашвілі також зауважив, що 10 вересня на кордон з Польщею приїжджає велика кількість ЗМІ та телекамер.

«Вони (влада — ред.) говорять, що бояться провокацій і насилля, але при цьому сьогодні вони оголосили, що не допустять камери туди, куди ми в’їжджаємо. Але там де камери — там злочин вчинити дуже важко. Тобто вони спеціально це нагнітають, самі в це не вірять, бо якби вони цього боялись — вони б допустили», — переконаний лідер РУХУ НОВИХ СИЛ.
Він додав, що громадський порядок завжди важче порушувати, тим більше застосовувати насилля, коли йде прямий ефір.

«Якщо хтось і збирається насилля застосовувати — то це якраз вони і є», — сказав Саакашвілі.

Коментуючи заяви деяких одіозних політиків про стрілянину на кордоні в день його приїзду, Саакашвілі сказав: «Ті, хто хоче стріляти, зазвичай про це заздалегідь не заявляють».
Він додав, що представники влади спеціально нагнітали ситуацію.

«Вони спеціально говорили нашим польським друзям, що от бачите, там може бути стрілянина, безлади . Навіщо вам ці проблеми? Не треба Саакашвілі пускати», — зауважив Саакашвілі.

Михайло Саакашвілі також зазначив, що відповідальність за ситуацію повністю лежить на Президентові України.

«Відповідальність за все, що відбувається зараз навколо мене, лежить на одній людині — Президентові Петрові Порошенку, який підписав цей указ про позбавлення мене громадянства», — сказав Саакашвілі.

Політик нагадав, що в липні він виїхав на декілька днів в США, щоб провести ряд зустрічей.

«В цей час президент моєї країни змінив склад комісії, за декілька годин прибрав звідти людей, які б не погодились, додав туди людей Авакова (вони з Аваковим зараз дуже один одного підтримують, хоча й ненавидять один одного) , звільнив керівника департаменту громадянства в його Адміністрації, зібрав комісію так, що деяких членів не попередили, і менше ніж за 5 хвилин, таємно у відсутності юридичних процедур, вирішив питання про позбавлення мене громадянства», — обурився Саакашвілі.

Він порівняв такі дії влади з грою в наперстки. «Хіба це не грабунок серед білого дня? Хіба це не підлість вищої, чи нижчої проби?», — заявив політик.

Нагадаємо, Президент України позбавив лідера «РУХУ НОВИХ СИЛ» Михайла Саакашвілі українського громадянства. Однак, Саакашвілі заявив, що збирається повернутись в Україну 10 вересня і відстоювати свої права.

peredplata