Нотатки з Мюнхенської конференції з безпеки…

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Мюнхена :
-Просто припинення вогню не означатиме мир, Pосія має вийти з території України – Бербок
Росія повинна припинити обстріли України та вивести війська з української території, лише тоді може бути стійкий та справедливий мир.
Нотатки з Мюнхенської конференції з безпеки…
“Врешті-решт має настати мир. І це має бути стійкий та справедливий мир. Є один простий спосіб для закінчення цієї війни та відновлення миру – це припинення Росією обстрілів та виведення своїх військ з території України. Це можна зробити вже завтра. Якщо Росія ухвалить рішення вивести свої війська завтра, то буде мир знову не лише в Україні, а в усьому світі”, – прокоментувала Бербок питання про те, як може закінчитися війна і що для цього треба зробити.
Однак, за словами глави МЗС Німеччини, Росія продовжує вести війну та розраховує, що міжнародна спільнота виснажиться і припинить підтримку України, закликавши до припинення бойових дій.
“Але що це означатиме? Мир? Ні. Тому що частина України, яка зараз знаходиться під контролем Росії, залишиться під контролем Росії. Є ті, хто говорить, що просто припиніть стріляти прямо зараз, і буде автоматично мир. Але цей мир означатиме, що ми віддамо тих українських людей Росії. І це також означатиме кінець світового порядку та кінець міжнародного права”, – заявила Анналена Бербок.

peredplata