ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! 12.09. 2017

ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! 12.09. 2017Сайт редакції газети \”ЧАС\” вітає всіх з новим мирним днем на Буковині. На жаль, не у всій Україні та світі був мирним

Загалом за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 36 разів відкривали вогонь у напрямку українських військ. З них 16 обстрілів характеризуються як неприцільні. Втрат серед українських військових немає.

УКРАЇНА І СВІТ

Рада безпеки ООН ввела додаткові санкції проти Північної Кореї, які передбачають заборону на ввезення з КНДР текстильної продукції і обмежують продаж Пхеньяну нафтопродуктів. Проект резолюції про нові заходи отримав одностайну підтримку на голосуванні.

Лідера Батьківщини Юлію Тимошенко внесли в базу даних сайту Миротворець після того, як вона допомогла екс-губернатору Одеської області Михайлу Саакашвілі потрапити в країну. Стосовно неї порушено кримінальну справу.

Міністерство фінансів України заклало в проект державного бюджету на 2018 рік курс на рівні 29,3 гривні за долар. Міністр фінансів Олександр Данилюк зазначив, що основні макропараметри проекту держбюджету не змінилися: зростання ВВП 3%, інфляція 7%.


Президент Росії Володимир Путін змінив свою попередню думку щодо перебування миротворчих сил ООН на Донбасі. Зважаючи на зауваження канцлера ФРН Ангели Меркель, російський лідер погодився з тим, що сили ООН можуть бути розміщені не тільки на лінії розмежування.

ПАТ Газпром направило збільшену до 315 мільйонів кубічних метрів заявку на транспортування газу в Європу. У Нафтогазі повідомили, що Україна готова забезпечити виконання збільшених заявок в повному обсязі.

Екс-президент Грузії і колишній голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі написав заяву в Державну міграційну службу з проханням надати йому статус особи, яка потребує додаткового захисту.

Зазначимо, президент України Петро Порошенко назвав злочином прорив Саакашвілі через кордон. Він заявив, що це питання національної безпеки, яке має вирішуватися в правовому полі.

БУКОВИНА

Чернівецька міська рада має намір присвоїти званням \”Почесний громадянин міста Чернівців\” двом науковцям директору інституту термоелектрики Анатичуку і засновнику Руху на Буковині Панчуку

Клопотання щодо присвоєння звання до міськради надійшло від Громадської організації Земляцтво буковинців у Києві \”Буковина\” та Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

З самого ранку небо у Чернівцях вкрилося хмарами, які протримаються до кінця дня. Ввечері очікується дрібний дощ. До 23 градусів тепла.
за останні 130 років
12 вересня:
МАКС: 29.5° (1954)
МІН: 4.8° (2004)
Народний прогноз погоди: Цього дня відзначається Перенесення мощів святого благовірного великого князя Олександра Невського в Олександро-Невську лавру в Санкт-Петербурзі. Наші предки помітили, що теплий вечір і зоряна ніч 12 вересня обіцяють хороший врожай наступного року, а теплий і сухий день вказують на пізню зиму.

Вчора наш сайт відвідали і читали 2749 людей зі всього світу. Найбільше – в Україні. в Росії- 78 (регіони Росії:Москва 11, Санкт-Петербург 17, Нижній Новгород 10, Володимир 1 Іркутськ11 Єкатеринбург 1 Брянськ .7 Іваново .2 Твер.5 Іжевськ 7,Улан Уде 6, Уфа 1, Южно-Сахалінськ- 2, Калуга- 1, Ханти-Мансинськ-2) , у Канаді -22,У США – 104 в Еспанії -31, в Італії – 31, Голандії – 31 у Польщі -13, в Чехії -13, Австрії -11, Румунії – 27, Франції -5, Німеччині -42, в Угорщині – 9, у Криму – 18, Бельгії -22, Молдова- 21
Активно читають статті \”Як молдовани стають румунами\”. \”На Сторожинеччині 80-річний батько убив сина\” \”Перешкоджання, залякування, недоступ: як чернівецькі журналісти захищають свої права\”

peredplata