ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! 13.09. 2017

ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! 13.09. 2017Сьогодні – День програміста.

Сайт редакції газети \”ЧАС\” вітає всіх з новим мирним днем на Буковині. На жаль, не у всій Україні та світі був мирним

Наприкінці минулої доби обстановка у районі проведення АТО загострилась. Якщо до 18 години бойовики проявляли незначну активність, то ввечері і вночі ворог суттєво збільшив кількість обстрілів наших позицій, використовуючи при цьому міномети різних калібрів. Загалом за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 27 разів порушили перемир’я. Двоє наших захисників отримали поранення. Враховуючи пряму загрозу життю українських військових під час обстрілів, сили АТО декілька разів відкривали вогонь у відповідь.

УКРАЇНА І СВІТ

Єврокомісія направила Польщі друге нагадування, що стосується зауважень щодо реформи судової системи. Дії комісії вписуються в рамки другого етапу процедури про порушення законодавства ЄС.

Тепер у Польщі є один місяць на те, щоб прокоментувати зауваження. Якщо відповідь Варшави не задовольнить Брюссель, Єврокомісія направить позов проти Польщі до суду Європейського союзу в Люксембурзі.

Військові Росії провели успішний випробувальний запуск твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети РС-24 Ярс. Запуск був здійснений з космодрому Плесецьк в Архангельській області.

Ракетами Ярс оснащуються Козельське (Калузька область) і Татищевське (Саратовська область) з\’єднання РВСН.

У Львові біля готелю Леополіс представники Держприкордонслужби зачитали колишньому одеському губернатору Михайлу Саакашвілі протокол про незаконний перетин кордону.

Саакашвілі ознайомився з протоколом, але підписав його із запереченнями. Так, з боку команди екс-губернатора звучали зауваження про законність вручення адмінпротоколу, оскільки за законодавством такий протокол складається не пізніше трьох годин з моменту виявлення правопорушення.

Рада безпеки ООН ввела додаткові санкції проти Північної Кореї. Всі 15 членів Радбезу одноголосно підтримали документ в ніч на 12 вересня.

Санкції передбачають введення обмежень на поставки в КНДР нафтопродуктів. Визначається також ліміт на поставки Північній Кореї сирої нафти – обсяги не повинні перевищувати показники за минулі 12 місяців. Також КНДР не зможе продавати текстильну продукцію.

У 2018 році в Україні з переліку предметів, за якими на основі загальної повної середньої освіти складають зовнішнє незалежне оцінювання, буде виключено російську мову. Новий перелік предметів затверджений наказом Міністерства освіти і науки.

БУКОВИНА

Керівника порталу БукІнфо Сергія Зарайського та редактора газети Час Петра Кобевка, які висвітлювали події на кордоні з переходом Саакашвілі, поліцейські викликають на допит до Львова

13 вересня у Чернівцях відбудеться мітинг \”Руху Нових Сил\” за участю Михаїла Саакашвілі

Екс-глава Одеської ОДА, лідер партії \”Рух Нових Сил\” Михаїл Саакашвілі у середу 13 вересня о 18.00 годині візьме участь у народному віче на Центральній площі Чернівців біля пам\’ятника Тарасові Шевченку.

Похмура погода буде триматися у Чернівцях не весь день – ввечері небо стане чистим та ясним. Без опадів. До 19 градусів тепла.
за останні 130 років
13 вересня:
МАКС: 30.8° (1954)
МІН: 4.3° (1945)
Народний прогноз погоди: 13 вересня вшановується пам\’ять святого Кипріана, єпископа Карфагенського. У давнину цього дня спостерігали за мешканцями водойм: якщо жаби скачуть на берег і вдень квакають, а риби вистрибують з води – на дощ. З цього часу на городах збирають коренеплоди: моркву, буряк, картоплю.

Вчора наш сайт відвідали і читали 3165 людей зі всього світу. Найбільше – в Україні. в Росії- 81 (регіони Росії:Москва 11, Санкт-Петербург 17, Нижній Новгород 10, Володимир 1 Іркутськ11 Єкатеринбург 1 Брянськ .7 Іваново .2 Твер.5 Іжевськ 7,Улан Уде 6, Уфа 1, Южно-Сахалінськ- 2, Калуга- 1, Ханти-Мансинськ-2) , у Канаді -28,У США – 113 в Еспанії -33, в Італії – 41, Голандії – 31 у Польщі -13, в Чехії -13, Австрії -11, Румунії – 27, Франції -5, Німеччині -42, в Угорщині – 9, у Криму – 15, Бельгії -22, Молдова- 21, Індія – 3
Активно читають статті \”НІЯКОГО ПРОРИВУ. У ШЕГИНЯХ ВІДБУЛАСЯ ЕВАКУАЦІЯ ЛЮДЕЙ В УМОВАХ ЗАМІНУВАННЯ\”. \”Не бійтеся!\” \”Справу Саакашвілі буде порушено на форумі Європарламенту\”

peredplata