ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! 15.09. 2017

ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! 15.09. 2017Сьогодні – Міжнародний день демократії

Сайт редакції газети \”ЧАС\” вітає всіх з новим мирним днем на Буковині. На жаль, не у всій Україні та світі був мирним

У районі проведення АТО наприкінці минулої доби обстановка дещо загострилась, проте залишилась контрольованою українською армією. Після 18 години бойовики активізували обстріли наших позицій на усіх напрямках, використовуючи при цьому міномети калібру 82 міліметри. Загалом за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 28 разів порушили перемир’я. Сили АТО 13 разів відкривали вогонь у відповідь. В результаті бойових дій 1 український військовий загинув, двоє отримали поранення.

УКРАЇНА І СВІТ

Рада ЄС офіційно на півроку продовжила санкції проти фізичних осіб і компаній, причетних до порушення територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України.

Обмежувальні заходи продовжені щодо 149 осіб та 38 компаній. Індивідуальні санкції полягають в обмеженні на в\’їзд і заморожування активів.

Російські підводні човни Великий Новгород і Колпіно завдали з підводного положення удару крилатими ракетами Калібр по об\’єктах Ісламської держави в Сирії.

Зі східної частини Середземного моря субмарини випустили сім крилатих ракет морського базування. Дальність до цілей склала від 500 до 670 км.

Цілями для ураження стали пункти управління, вузли зв\’язку, а також склади озброєнь і боєприпасів бойовиків в підконтрольних ІДІЛ районах на південний схід від міста Дейр-ез-Зор.

У Китаї на 38-му році життя померла найстаріша гігантська панда. Тварина на прізвисько Баси проживала в зоопарку провінції Фуцзянь.

37-річний вік панди в перекладі на людський становить понад 100 років.

Теракти сталися в іракській провінції Ді-Кар неподалік від міста Насирія, коли група невідомих відкрила вогонь по КПП і розташованому неподалік ресторану. Потім терористи-смертники привели в дію два вибухові пристрої. Одна з бомб була встановлена ​​на автомобілі.

У результаті подвійного теракту загинули 74 людини, більш як 90 постраждали.

Міністри закордонних справ Болгарії, Угорщини, Греції та Румунії підписали лист главі МЗС України Павлу Клімкіну, де висловили стурбованість у зв\’язку з новим законом про освіту, який прийняла Верховна Рада.

\”Ми підписали лист з міністрами закордонних справ Угорщини, Румунії, Греції та Болгарії на адресу міністра закордонних справ України, в якому ми сигналізуємо про те, щоб цей закон не порушував права меншин і їхню освіту рідною мовою. Ми відправимо такого ж листа до Ради Європи і ОБСЄ\”, – заявила глава МЗС Болгарії Катерина Захарієва.

БУКОВИНА

У Чернівецькій області після хрестин у селі Банилів-Підгірний отруїлися десять гостей застілля.

13 вересня після відвідування хрестин до лікарів звернулися десять людей. Святкування хрестин відбувалося у місцевому ресторані.

Шістьох з них госпіталізовали, в усіх діагноз – гастроентероколіт.

Голова Чернівецької міської організації БПП «Солідарність» Наталія Якимчук подала у відставку. Вона попросила звільнити її від виконання обов’язків голови міської організації партії.
Зовні причина такого рішення у тому, що пані Наталія живе і працює у Києві. І їй незручно виконувати партійну роботу у Чернівцях. Це раніше стало також причиною того, що пані Якимчук склала з себе повноваження голови фракції БПП у міській раді.
Зараз для керівництва партії у Чернывцях підшукують потрібну кандидатуру. Подейкують, що її знайшли. Це знову буде жінка. Молода, красива, модельна…

На зміну похмурому ранку прийде ясний день, але ввечері у Чернівцях небо знову затягнеться хмарами. Без опадів.
за останні 130 років
15 вересня:
МАКС: 30.6° (1954)
МІН: -0.1° (1960)
Народний прогноз погоди: 15 вересня вшановується пам\’ять святого Маманта, батька його Федота і матері його Руфини. З цього часу відбувається перехід середньодобової температури повітря через 10ºС. З середини вересня скидає листя черемха, пустіють пасовища. У давнину наші пращури слідкували за заходом сонця: якщо цього вечора він буде червоним, то морозів довго чекати не доведеться.

Вчора наш сайт відвідали і читали 3548 людей зі всього світу. Найбільше – в Україні. в Росії- 102(регіони Росії:Москва – 17, Санкт-Петербург 7, Нижній Новгород 10, Володимирт – 1 Іркутськ – 1 Єкатеринбург 1 Брянськ .7 Іваново .2 Твер.5 Іжевськ 7,Улан Уде 6, Уфа 1, Южно-Сахалінськ- 2, Калуга- 1, Ханти-Мансинськ-2) , у Канаді -108,У США – 133 в Еспанії -33, в Італії – 41, Голландії – 79 у Польщі -13, в Чехії -13, Австрії -11, Румунії – 27, Франції -5, Німеччині -42, в Угорщині – 9, у Криму – 15, Бельгії -22, Молдова- 21, Індія – 3
Активно читають статті \”Порошенко міняє голову своєї партії у Чернівцях\”. \”Повернення!\” \”Хто стане головою у Кіцмані та Мамаївцях?\”

peredplata