Віталій Купрій у Чернівцях про проблеми людей та їх вирішення

Віталій Купрій у Чернівцях про проблеми людей та їх вирішення

Заступник голови комітету ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, народний депутат здійснив політичний тур Україною. Чернівці цього року 14-е місто, яке відвідав Віталій Купрій аби поговорити з людьми і посприяти вирішенню їхніх проблем.

На підтвердження своїх слів демонструє оформлене депутатське звернення, але на питання про гарантії виконання проблем та терміни відповідає неохоче, каже: «Гарантій немає, але депутат має реагувати в будь-якому випадку. В нас небагато повноважень, але є депутатські звернення, зустрічі з керівництвом, де я також буду використовувати свої повноваження, висвітлювати проблеми, і думаю, що чиновників це змусить працювати якісніше».

Окрім обговорення ситуації в країні Віталій Купрій разом з помічниками та представником від партії УКРОП у Чернівцях Ігорем Малишевським відвідав обласний психоневрологічний будинок-інтернат, що в с. Чортория. Після побаченого лідер УКРОПу пообіцяв посприяти виділенню бюджетних коштів для поліпшення умов. Каже, що на власні очі пересвідчився, що стан лікарні не найкращий.

Також, переконаний, що понадпланові кошти митних платежів у Чернівцях використовуються неефективно. Власне, сам зміг відчути стан доріг у місті та за його межами. Дороги насправді просто жахливі.

Протести та мітинги водіїв на «євробляхах» Віталій Купрій разом з партійцями підтримує, вважає, що кожен житель країни має користуватися доступним за ціною та якісним автомобілем. Натомість партія УКРОП внесла законопроект, який дозволить врегулювати цю ситуацію. Вихід, переконані укро-півці, полягає в тому, щоб прибрати штучно створений бар’єр щодо великої кількості ввезених автівок і дозволити розмитнення без цього обмеження за умови здійснення обов’язкового технічного огляду.

Пан Купрій запевняє, що його приїзд значною мірою зорієнтований на допомогу у ви-рішенні проблем простих людей. Розповідає, що чернівчани зіткнулися з проблемою несправедливості у правоохоронних органах, що, на думку нардепа, корупція спричинила неналежний підхід до розслідування крадіжок, грабежів, шахрайства, привласнення майна й інших злочинів.

Виборювати права громадян прийшли і місцеві партійці. Для прикладу, Марина Волошенюк, одна із представників партії УКРОП, на зустрічі планувала вирішити питання з громадським пасовищем, яке наразі офіційно не виділене у м. Вашківці Вижницького району. Земельна ділянка на урочищах Горішній кут, Гранатишин кут, Долішній кут, де раніше випасали худобу, зараз не використовується і виставлена на аукціон. Отож людей обмежили у розвитку тваринництва, позбавивши їх кормових угідь. Марина розпо-відає, що таких ділянок на території області багато, і майже всі вони виставленні на продаж. Віталій Купрій порадив звернутися із заявою до розпорядника земель державної форми власності Головного управління Держ-геокадастру в Чернівецькій області, аби не допустити виставлення ділянок у м. Вашківці площею 138 га на аукціон.

Депутат Вижницької районної ради Павло Стратій розповідає, що за його сприяння міська рада виділила кошти у розмірі 75 тис. грн на ремонт спортивної зали у ЗОШ №4 у смт Берегомет. Нардеп клопотав розглянути два звернення: про виділення 50 тис. грн на освітлення вулиці О. Кобилянської у Берегометі, та ініціював ідею будівництва мосту через річку Сірет. Коли вода розливається, мешканці селища не можуть дістатися до лікарні, шкіл. По декілька днів люди не отримують медичної допомоги, не мають змоги піти до аптеки, магазину. З державного бюджету виділено 2,7 млн. гривень, але, за законом, аби використати більше 500 тис. грн., повинен бути проведений тендер.

Про причину: чому депутати зволікають і відтягують час його проведення журналістам ні Віталій Купрій, ні місцеві укропівці відповіді не дали. Купрій запевнив, що варто сподіватись на лояльний підхід до цього питання на сесії обласної ради, а, зрештою, і на освоєння коштів.
Наталія Демчук

peredplata