Мер Каспрук про борги водоканалу, дороги та транспорт

Мер Каспрук про борги водоканалу, дороги та транспортНа черговому брифінгу Олексій Каспрук розповів про численні борги водоканалу і майбутні заходи для їх ліквідації. Прикро, але заборгованість водоканалу включаючи 90-ті, 2000 роки становить близько 150 млн. грн.

Причому за його словами така ситуація практично на всіх водопостачальних підприємствах країни, тому уряд прийняв рішення про структуризацію цих боргів. Згідно з яким необхідно сплатити 57 млн грн гривень впродовж 5-ти років, щомісяця має надходити певна сума. Рішення передбачає списання 70 млн грн від загальної суми боргу. Також водоканал має сплачувати 95% за спожиту електроенергію до моменту підписання договору і забезпечити 100% оплату за спожиту електроенергію.

На розгляд сесії виноситься рішення про фінансову допомогу підприємництва. Але що заважало зробити це раніше? Депутати проігнорували це питання на попередньому скликані.

Нагадаю, що з початку року водоканал отримав фінансову допомогу 26 млн грн . Раніше підприємство не фінансували такою сумою коштів, натомість воно отримувало різницю в тарифах від держави, яку сьогодні скасовано.

По-перше – це були дуже значні кошти. По-друге – це була фіксована сума в незалежності від того, як розраховувалися за воду споживачі. Також водоканалу давали кредити під величезні відсотки в банках, які можна було виплачувати багато років. Тоді він не платив 100 % за електроенергію, як ми платимо останній період.

Резонансним є питання стану пожежної безпеки в першу чергу в освітніх закладах, – зазначає Олексій Павлович. «Ми вкладаєм гроші в обробку горищ проти пожежі , в деяких закладах плануємо встановити систему пожежної сигналізації» .Каже, що багато робить для підтримання належного стану пожежної безпеки, для прикладу: на добровільних засадах співпрацює і залучає служби санепідемстанції і надзвичайних ситуацій до проведення оглядів.

Голова визнав, що в місті досі не вирішено проблему: доріг, будівель та транспорту. Буде клопотати про виділення коштів на підвищення заходів безпеки. Але вкотре проігнорував прохання чернівчан відновлювати архітектурні споруди: «Немає коштів, таких будівель в місті багато, чекайте черги». Хоча пообіцяв посприяти реконструкції будинку № 45 на вул. О. Кобилянської.

Будем сподіватись, що все заплановане ввійде в дію, і що це не чергові обіцянки з боку міського голови. Бо варто вже замислитись і рішуче крокувати вперед з позитивними результатами.
Наталія Демчук

peredplata