Реформа медицини по-українськи

Реформа медицини по-українськи

Ніхто не буде заперечувати, що в Україні, як такої, медицини не існує давно. Все знищили, розікрали, розігнали планомірно, методично і темпом. А те, що від неї залишилося, – це лише обламки самодержавності, на котрих торчать ще імена славних предків, давно уже забутих. Медицина не встане з колін, якщо ми і надалі до неї будемо повернуті спиною. Ту медицину, яка була, її уже не воскресити з декількох причин:

1. Відмова держави від її піклування та передача в руки волонтерів та гуманітаріїв
2. Застарілий, непридатний фармакологічний принцип в медицині, який давно віджив свій вік.

Як писав доктор медичних наук професор Луї Броуер:\”На світанку 3-го тисячоліття все,що торкається терапії, уже давно слід переглянути. Те, в чому гостро нуждаються зараз медичні працівники – це звершення інтелектуальної революції, перемога в якій створить благоприємні умови для відмови від застарілих догм, помилкових принципів та необгрунтованих домагань.”
Після почутих слів, які реформи ми збираємося робити, коли вся медицина – це фармакологічний прес?
Критикувати можна, але якщо ми вміємо щось запропонувати взамін.

У 80-ті роки колектив вчених на чолі з академіком Колбуном Миколою Дмитровичем сконструювали апарат, який згодом отримав назву \”ІХТ-Поріг\”. Створений винахід спроможний випромінювати інформаційно-хвильові частоти, аналогічні частотам живого організму.
Нині нагромаджено достатньо даних, які свідчать про ефективність застосування генератора надслабких електромагнітних полів для стимуляції імунної системи організму.
Це була \”Евріка\” в період застою в медицині.

Далі Автор продовжує: \” життя любої живої форми – це поєднання 3-х компонентів : речовини, енергії та інформації. Будь- яке порушення їхньої взаємодії призводить до збою в роботі організму, що в решті-решт дає підгрунтя для виникнення любої патології. Тому люба хвороба – це завжди інформаційний збій.\”
Ця технологія пройшла випробування в багатьох клініках країни, засвідчивши свою безальтернативну ефективність.
Після апробації апарату Наказом МОЗ України за №139 від 20 травня 1995 року він був занесений до реєстру медичних виробів, які дозволені до застосування у медичній практиці в Україні за №284/96.

“Реєстраційне посвідчення являється єдиним і обов’язковим до застосування у медичній практиці на території України. ”
Заступник міністра МОЗ В.М.Пономаренко

З цією технологією я працюю понад 16 років, довівши на практиці ефективність та її без альтернативність. Особливість цієї
технології ще полягає в тому, що вона являється монометодом поліфункціональної дії, здібної вивільнювати до 75-80% медикаментів, як непотрібних, т. чином автоматично стає регулятором цін на медикаментозному ринку без втручання влади.
Ефективність лікування спроможності сягає до 89%.

Наукові відкриття та власні спостереження спонукали мене звернутися до “слуг” народу, для втілення в медичну практику відкриття XXI століття. Ось що з цього вийшло:
Перше звернення мало місце до прем’єр-міністра, п. Яценюка, звідки п.Городецьким пере направлено в МОЗ. Відповідь на цей лист я отримав від заступника МОЗ п. Лісневської. Відповідь п. Женевської на мого листа дала зрозуміти , що ходу відкриттю не буде. Все це дало привід думати про хабар і то у значних розмірах.

Проте, я ще тричі намагався потрапити до Міністра п. Квіташвілі, але шлях був перекритий моїм листам, відповідь на котрі такого ж змісту отримував від заступника МОЗ п. Перегінця; п. Шафранського. Від четвертого заступника МОЗ п. Василишина не встиг отримати, бо той був арештований по причині хабара.
А ми говоримо про реформи охорони здоров’я, міняємо міністрів МОЗа як циган коні, а віз і нині там.

Саме з кадрів розпочинаються реформи, як писав німецький сатирик, доктор права Брант Себастян:
“В честі й силі та Держава,
Де править глузд здоровий й право.
А де дурак стоїть при власті,
Там людям горе і нещастя!”

2. Термінове втілення в медичну практику новітньої технології;
3. Припинити розвалювати фтизіатричну службу;
4. Збільшити асигнування на медицину в розмірах, як на армію,
тому що медицина – це внутрішня Армія, яка здійснює бойові
операції не легші, ніж армія з зовнішнім ворогом;
5. Відновити зруйновані диспансери, дільничні лікарні, амбулаторії, ФАП. Не економити на житті і здоров’ї власного народу заради власної наживи.
“Якщо ми скупимося сьогодні на те, що нам потрібно- завтра ми будемо тратити те, що нам необхідне!”
6. Перевести медицину зі сфери обслуговування – у сферу виробництва.
7. Відновити профілактичну медицину, яка на сьогоднішній день знищена.

Коли ми прагнемо зробити якісь реформи в медицині, то берімо досвід з минулого та досвід розвинених країн, що нам необхідно і тоді наша мета буде досягнута, як писав німецький Критик і філософ Фернанд Лассаль:”Мета лише тоді може бути досягнута, коли сам засіб заздалегідь уже просякнутий власною природою мети.” А не: ”А що я з того буду мати?”

Коротка інформація успішно лікованих мною хворих технологією Академіка Колбу на (ІХТ):

1. Хвора К., ЗО років, Новоселицький район. Д-з: генералізований псоріаз, безпліддя.
Псоріаз вилікуваний. Через рік жінка народила хлопчика, доношеного і здорового.
2. Хворий Д., 47 років, м. Чернівці. Д-з: бронхіальна астма, гормонозалежна форма. Термін захворювання 23 роки. Після Ro- дообстеження виявлено ураження придаткових пазух носа.
Санація гнійного (тривалого) полісинусита призвело до ліквідації астми. Хворий працездатний. Строк спостереження – 10 років.
3. Хворий Ц., 40 років, м.Чернівці. Д-з: Склеродермія обох ніг. Запропонована ампутація гомілок. Лікування новітньою технологією зберегло ноги. Хворий видужав.
4. Хвора П., 40 років, м. Глибока. Д-з: системна червона вовчанка. Алопатична терапія роками була неефективною. Хвора одужала тільки після ІХТ.
5. Хвора Н., 38 років, м. Чернівці. Д-з: пародонтоз. Одужання наступило після 3-го курсу лікування методом ІХТ.
Мною спостережено, що хворі, які перебували на лікуванні у мене – жоден не хворів грипом під час його епідемії, що дає підстави використовувати цей засіб як профілактичний засіб під час епідемії.

Ефективність лікувально-профілактичної спроможності цієї технології важко переоцінити.

Навпаки, багато ще невідомого в можливостях цієї технології, цілі пласти потрібно вивчити.

Я далекий до заперечення алопатичної медицини, але її потреба значно обмежується, та все ж – при їх поєднанні суспільство отримало б довгоочікувану перспективу в подоланні переважної більшості, порою не курабельних, захворювань.

Ганкевич Дмитро Еммануїлович,
лікар вищої категорії

І на завершення хочу привести слова премудрого Соломона: Книга Еклезіаста, 10/6-7: “Я бачив, як на великих висотах глупота буває поставлена, а мудрі сидять у низині. Я бачив на конях рабів, князі ж пішки ходили, немов ті раби.”

peredplata