Олег Тягнибок на Буковині представив кандидатів у депутати Кіцманської міської ради ОТГ

Олег Тягнибок на Буковині представив кандидатів у депутати Кіцманської міської ради ОТГ 26 жовтня 2017 року в райцентрі Кіцмань відбулася зустріч місцевих мешканців з лідером ВО «Свобода» Олегом Тягнибоком. Символічно, що лідер українських націоналістів вирішив поспілкуватися з кіцманчанами напередодні проведення місцевих виборів до рад ОТГ, які пройдуть по всій Україні, в тому числі й у Кіцмані, 29 жовтня.

…Присутні в залі Будинку народної творчості зустріли Олега Тягнибока оплесками. Лідер повідомив, що здійснює свій тур саме тепер неспроста – адже українці мають знати, кого слід обирати до ОТГ. Він щиро зізнався, що, свободівці загалом не підтримують реформи децентралізації « Гройсмана-Порошенка», оскільки, як лишень ці реформи стартували, більшість статей, що мали фінансуватися державою, «вже кинуті на органи місцевої влади». Однак на вибори свободівці мусять йти, щоб з середини рад захищати інтереси українців. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода».

– За чотири роки після Майдану жодна з його вимог, окрім повалення влади Януковича, виконана не була, – сказав Олег Тягнибок. – Україна й надалі залишається олігархічною державою, де відбулося зрощення державної влади, грошей і криміналу. Сьогодні олігархат безпосередньо впливає на українську політику. Верховна рада ухвалює закони не в інтересах простих людей і середнього класу, а в інтересах того ж таки олігархату…

Лідер українських свободівців розповів присутнім на зустрічі про останні реформи – так звана мовна, медична, судова, дуже важлива для народу пенсійна. Мовляв, президент підписав «Закон про підвищення пенсій», але ж свідомо його не назвали законом про пенсійну реформу. І підвищили: комусь на 37 гривень, комусь на 100, а комусь – на 5 тисяч гривень. Якщо поцікавитись детальніше, то найбільше «підвищення» отримали українські шахтарі – за іронією долі, ті, хто воює на Донбасі та вбиває наших дітей…
– Підвищивши пенсію на 100 гривень, Гройсман паралельно ухвалив рішення про зняття межі (граничних цін) на товари першої необхідності. Тож вдумаймося: чи зможуть українські пенсіонери компенсувати цим підвищенням зростання цін на продукти, воду, газ тощо.

…В українських законах йдеться про проведення індексації пенсій у зв’язку з інфляцією. Але такої індексації ніхто не здійснював впродовж кількох останніх років. Якщо врахувати, що зараз вона становить 125, 55% та порахувати, скільки держава мала доплатити пенсіонерам впродовж цих років щомісяця, то вийде , як мінімум, по 600 гривень…Не доплачують, а кидають зараз 100гривень, як голодному кістку… Так званий новий пенсійний закон – є ще й законом підняття пенсійного віку. Це – введення страхового стажу. Раніше достатньо було 15 років такого стажу для виходу на пенсію, зараз його піднято до 25. Якщо ж не вистачатиме – у Верховній раді пропонують його…купити – по 17 тисяч гривень за рік…

Олег Тягнибок пояснив кіцманчанам і суть медичної «реформи», за яку проголосувало 240 депутатів. Однак, за словами лідера націоналістів, за цією реформою галузь стає «медициною для багатих»: маєш гроші – лікуйся, не маєш – ставай у чергу на цвинтар». Створені центри здоров’я, мовляв, самі визначатимуть, куди спрямовувати кошти: державним чи приватним закладам і самі каратимуть за нецільове їх використання. Йшлося й про судову і інші реформи. Пояснив Олег Тягнибок і суть останніх законопроектів, після чого відповів на численні запитання.

Після озвучення списку кандидатів у депутати Кіцманської міської ради ОТГ Голова ВО «Свобода» запитав присутніх, чи достойні саме ці люди представляти у майбутньому їх інтереси. Заперечень не було. «Отож я не прошу вас проголосувати 29 жовтня за кандидатів від «Свободи», – сказав він. – Ви зобов’язані це зробити. Я запрошую вас до нашої спільної боротьби за ідеали України. Українці заслуговують мати достойну владу, яка зможе захистити їх від «бариг». Тому потрібно зміцнювати патріотичні організації. Закликаю ставати в наші ряди, долучатись до ВО «Свобода».

…Люди в Кіцмані ще довго не відпускали лідера «Свободи», фотографувалися з ним, спілкувалися про наболіле. Є впевненість, що ряди народних обранців 29 жовтня поповнять справжні патріоти-націоналісти, які допоможуть Україні піднятися врешті з колін.

peredplata