ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! 31.10. 2017

ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! 31.10. 2017Сайт редакції газети \”ЧАС\” вітає всіх з новим мирним днем на Буковині. На жаль, не у всій Україні та світі був мирним

У районі проведення АТО минула доба завершилась без суттєвих змін в обстановці. Увечері російсько-окупаційні угруповання дещо зменшили інтенсивність обстрілів наших позицій, проте повного дотримання режиму тиші вздовж лінії розмежування не було. Загалом за минулу добу окупанти 10 разів порушили перемир’я. Сили АТО 7 разів застосовували піхотне озброєння на ураження противника. Унаслідок бойових дій один український військовослужбовець отримав поранення.

Грузія очікує від України конкретних кроків з питання екстрадиції колишнього президента країни і одеського губернатора Михайла Саакашвілі. Про це заявив заступник головного прокурора Грузії Георгій Гогадзе.

\”Ми тричі зверталися до відповідних компетентних органів України та чекаємо від них дієвих заходів\”, – сказав він.

Служба прокурора Міжнародного кримінального суду розпочала аналіз інформації щодо того, чи потрапляють під юрисдикцію МКС загибель українських військових в Іловайську в 2014 році, повідомив посол України в Нідерландах Всеволод Ченцов.

Федеральний суд Вашингтона відправив під домашній арешт екс-главу передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта і його ділового партнера Ріка Гейтса.

Манафорта звинуватили в змові проти США. В обвинувальному висновку міститься 12 пунктів. Політтехнологу загрожує до 80 років позбавлення волі, якщо його провину доведуть.

Біля селища Глеваха Київської області невідомі обстріляли автомобіль чеченських добровольців, бійців АТО Адама Осмаєва і Аміни Окуєвої. В результаті атаки Окуєва загинула, Осмаєв отримав поранення.

Командир батальйону імені Джохара Дудаєва пов\’язує цей напад із замахом, який було скоєно на нього раніше. Осмаєв передбачає, що це \”російський слід\”, а також пов\’язує із замахом на народного депутата Ігоря Мосійчука.

Генеральна прокуратура Іспанії подала позови проти Карлеса Пучдемона та інших політиків, відповідальних за проголошення незалежності Каталонії. Їх звинувачують в заколоті, підбурюванні до заколоту, повстанні проти державної влади і розкраданні держкоштів.

За підготовку заколоту законодавство Іспанії передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 30 років.

Тим часом, за даними ЗМІ, Пучдемон прибув до Бельгії, щоб просити про політичний притулок. Разом з ним в Брюссель прибули ще п\’ять колишніх членів усуненого каталонського уряду. Очікується, що 31 жовтня Пучдемон виступить із заявою.

Російський лідер Володимир Путін в ході засідання Ради при президенті з прав людини заявив, що \”якісь сили збирають біологічний матеріал громадян Росії\”.

\”Біологічний матеріал збирається у всій країні, причому з різних етносів і людей, які проживають в різних географічних точках Росії\”, – сказав він.

У Раді Федерацій вважають, що збір біоматеріалу росіян ведеться \”відповідними службами на Заході з метою створення біологічної зброї\”.

До вечора хмари, що будуть панувати у Чернівцях в небі весь день, заберуться геть. Без опадів. До 3 градусів тепла
за останні 130 років
31 жовтня:
МАКС: 23.6° (2001)
МІН: -5.2° (2005)
Народний прогноз погоди: 31 жовтня вшановується пам\’ять святого апостола і євангеліста Луки. З цього дня світловий день значно скорочується. Довжина дня не перевищує 9 годин. Наші пращури 31 жовтня заглядали у криниці, щоб дізнатись погоду в найближчий час: перед морозом вода у криницях і річках піднімається, перед дощем – опускається.

Вчора наш сайт відвідали і читали 3179 людей зі всього світу. Найбільше – в Україні. в Росії- 112(регіони Росії:Москва – 17, Санкт-Петербург 25, Нижній Новгород 2, Володимир – 1 Іркутськ – 1 Єкатеринбург 1 Брянськ 7 Іваново 2 Іжевськ 1,Улан Уде 4, Уфа 1, Южно-Сахалінськ- 2, Калуга- 1, Ханти-Мансинськ-2, Владивосток – 1, Самара – 1) , у Канаді -18,У США – 105 в Еспанії -33, в Італії – 41, Голландії – 111 у Польщі -13, в Чехії -13, Австрії -11, Румунії – 25, Франції -5, Німеччині -32, в Угорщині – 9, у Криму – 43, Бельгії -22, Молдова- 21, Індія – 3
Активно читають статті \”Вибори у Кіцмані на Буковині. Переміг БПП і Рибак\”. \”У Кіцмані та у Мамаївцях голів ОТГ вибрали тих, на кого вказалала газета ЧАС\” \”Олексій Каспрук: \”Володимире Васильовичу, не брешіть!\”

peredplata