Во\”Батьківщина\” на Буковині програла вибори БПП\”Солідарність

Во"Батьківщина" на Буковині програла вибори БПП"СолідарністьІВАН РИБАК: «БЕЗЗАПЕРЕЧНИЙ УСПІХ «СОЛІДАРНОСТІ» НА ВИБОРАХ ДО ОТГ НА БУКОВИНІ ПІДТВЕРДИВ ДОВІРУ ЛЮДЕЙ ДО ПРЕЗИДЕНТСЬКОЇ ПАРТІЇ»

За результатами виборів до ОТГ 29 жовтня Партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» здобула переконливу перемогу більш ніж у половині громад. Про це сьогодні під час прес-конференція заявив голова Чернівецької територіальної організації Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», народний депутат України Іван Рибак Ivan Rybak. Так, 115 переможців на посади голів ОТГ – висуванці, члени Партії або кандидати, які йшли за підтримки Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».
«Вибори депутатів та голів ОТГ на Буковині підтверджують, що президентська Партія не втратила довіру людей. Навпаки, її авторитет та популярність ще більше зростають на місцях. Попередні вибори до Сторожинецької, Вижницької, Вашківецької міських об’єднаних територіальних громад, а також до ряду сільських і селищних об’єднаних територіальних громад Партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» виграла. Ми маємо більшість представників у міських радах. Голови Сторожинецької ОТГ та Вашківецької ОТГ – це висуванці «Солідарності», – зазначив Іван РИБАК.
За словами лідера обласної «Солідарності», вибори, які відбулися нещодавно у Кіцманській міській ОТГ закріпили перемогу Партії на Буковині. Новообраний голова Кіцманської ОТГ Сергій Булега – висуванець «Солідарності» – набрав 65,02% голосів, коли за висуванця ВО «Батьківщина» Ярослава Яремія голосували майже в 4 рази менше виборців – 18,49% (668 голосів). Серед 10 політичних партій, що прийняли участь у виборах, від «Солідарності» перемогли 38,46% депутатів. На другому місці ВО «Батьківщина» – 19,23% (5 депутатів).
«Успіх президентської партії беззаперечний. Дуже шкода, що окремі місцеві політики, не дочекавшись офіційних результатів, наввипередки почали заявляти про нібито свої перемоги. Ми змушені констатувати, що саме у Кіцмані та Кіцманському районі у 2015 році на виборах ВО «Батьківщина» перемогла і тоді була беззаперечним фаворитом. У районній та обласній радах на найвищих керівних посадах знаходяться члени «Батьківщини». Прикро, що перебуваючи на вершинах представницької влади на Буковині, ця політична сила безпідставно звинувачує інші партії у так званому тиску на їх кандидатів. Але насправді це, м’яко кажучи, неправда. Більше того, представники цієї політичної сили замовчують або не хочуть бачити іншу сторону цієї ситуації. Зокрема, кандидатом на посаду голови Мамаївської ОТГ від «Солідарності» була Наталія Катрюк, яка перемогла, незважаючи на тиск регіональної влади. Втративши голову, відчувши силу та принциповість новообраної голови ОТГ, яка розпочала свою діяльність на посаді з аудиту майна, ресурсів та земель села, що розташоване впритул до Чернівців, конкуренти прагнули нав’язати там свого заступника колишнього голову Мамаївської сільської ради. Досі наша політична сила, маючи високу довіру людей, була позбавлена керівних посад у органах виконавчої влади області через різні маніпуляції.
Але часи змінилися. Ми будемо тримати жорстку позицію і починаємо активно впливати на політичні та суспільні процеси на Буковині задля покращення добробуту її мешканців. Тих, хто хотів нібито відсидітися в опозиції, а насправді був при владі у Чернівецькій області увесь час з 2014 року, попереджаємо, що прикриватись опозиційними гаслами та перекладати відповідальність на Президента, коаліцію у ВР та коаліцийний Уряд – не вийде!», – наголосив керівник обласної «Солідарності».

peredplata