За вихідні дні на Буковині сталось 4 пожежі

За вихідні дні на Буковині сталось 4 пожежіВпродовж вихідних днів у Чернівецькій області сталося 4 пожежі. Всі вони виникли у житловому секторі. Про це інформує Прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Так, 7 січня у селі Cтроїнці Новоселицького району горів житловий будинок. Власники, котрі на той момент перебували вдома, вийшли на вулицю і помітили охоплене вогнем горище будинку. За попередньою інформацією фахівців, до загорання призвело коротке замкнення електромережі. Для ліквідації пожежі на місце події негайно направили черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 11 з міста Новоселиця. На час приїзду рятувальників вогнем було охоплено площу 80 кв.м. Бійці Служби порятунку ліквідували пожежу в тих межах, в яких застали її на момент прибуття, врятувавши завдяки своїм діям від знищення житловий будинок. У результаті полум’ям пошкоджено перекриття будинку, домашні речі, частково знищено покриття.

Уночі 9 січня у місті Чернівці виникла пожежа у житловому будинку за адресою 1-ий провулок Осінній. Рятувальникам про неї сповістили сусіди. Як з’ясувалося, причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем власника будинку, а саме залишена без нагляду свічка. Оскільки у будинку зберігалось багато мотлоху, речі швидко зайнялися і за нетривалий час вогонь охопив усю площу будинку. Вогнеборці Державної пожежно-рятувальної частини № 3 міста Чернівці, котрі прибули за викликом, локалізували, а згодом повністю ліквідували пожежу на площі 100 кв.м. Під час гасіння пожежі вогнеборці попередили можливе перекидання полум’я на сусідній житловий будинок, розташований неподалік, тим самим врятувавши його від вогню. Внаслідок пожежі було знищено житловий будинок, де виникло загорання.

Ще дві пожежі впродовж вихідних днів пожежно-рятувальні підрозділи ліквідували у селі Купка Глибоцького району та смт Красноїльську Сторожинецького району.

peredplata