Чернівці та область заполонили гральні заклади

Чернівці та область заполонили  гральні заклади

Чернівці та область заполонили різного штибу гральні заклади, котрі заборонені в Україні.
Ніби гриби після дощу, за короткий час увесь обласний центр Буковини перетворився у суцільні клуби гри в лотерею. Швидко повиростали приміщення з затемненими вікнам, броньованими дверима і гральними автоматами.

Яскраві блакитні реклами закликають «Грати тут», музика всередині створює атмосферу, яка сприяє швидкому спустошенню мізків та гаманців. Тільки за приблизними підрахунками, у Чернівцях сьогодні відкрито 72 гральних заклади (без Садгори).

Куди дивиться поліція, прокуратура, СБУ?

Не відаємо і не можемо знати. Бо без їхньої участі, без їхніх дозволів та «кришування» такий бізнес неможливий.
Що й говорити, коли довкола мерії, облради та ОДА розмістили десятки таких гральних закладів.
А у так звані лото чи в карти, чи в казино нині можуть грати уже у кабінетах прокурорів та есбеушників.
У поліції такі лото знаходяться у задньому проході. На вулиці Поштовій.

Хіба ніхто з них не бачить, що діється?! Не вірю!

Бачать. Знають. Розуміють і… мовчать.

Невже у долі?! Цього я вже не знаю. Але маю право мати підозру. Бо інакше не було б такого засилля сяк-так прихованих гральних автоматів та гральних закладів.

Біля вулиці Ентузіастів є базар. Так на ньому сьогодні діє 14 пунктів, де грають в азартні ігри.

Чернівці та область заполонили  гральні заклади

Біля недобудованого приміщення «Рязань» на вулиці Героїв Майдану величезна споруда з величезною рекламою «Грайте тут» ніби у насмішку над прокурором та СБУ дивиться їм прямо у вікно. Щодня високі керівники цих структур проходять повз вивіски гральних закладів. І роблять вигляд, що їх не помічають. А, може, вони звикли настільки, що дійсно не помічають. Як і не помічають десятків міняйл на ринку, де долари, євро, леї, рублі ходять міняти ледь не під вікнами начальника СБУ.

Іноді нам дають інформацію, що закрили один-два подібних заклади. Для чого? Аби заспокоїти громаду? Чи створити видимість боротьби з нелегальним гральним бізнесом? Бо що гріха таїти, під вивіскою УНЛ все ж таки функціонують гральні заклади. Вони діють під брендом «Золотий кубок», «Золотий тріумф» і т. д. і т. п.

У Києві кілька разів пробував побороти ігрові зони депутат Олег Ляшко. Він власноруч розбомбив два-три автомати. Але це був тільки піар, а не дієва боротьба з цим суспільним азартним злом.

Дієвішими за Ляшка були добровольці та воїни АТО. Вони спробували спочатку переконувати власників не затягувати людей у блуд азартними іграми. Коли слова не допомогли, брали у руки кувалди.

Замість того, аби підтримати справедливі дії атовців, допомогти їм, вся репресивна машина держави, ніби скажені пси накинулися на борців з гральними закладами. Їх кидали у в’язниці, арештовували і судили.

У Чернівцях за цю проблему ще ніхто ні разу серйозно не взявся.

А даремно…

Петро Кобевко

Р.S. У зв’язку з тим, що гральні заклади у Чернівцях, в основному, діють під вивіскою «Українська національна лотерея», спробуємо з’ясувати, звідки вона взялася і хто її до нас привіз.
Це підприємство з 100% іноземних інвестицій. Засновано у 1997 році жителем Флориди (США) Вільямом Флінном. У 2000 році власником компанії стали «Сага Ком`юнікейшен» Юкрейн з США та ТРК «Новий проект» виробник телереклами, підконтрольний народному депутатові Сергію Терьохіну і його дружині Світлані.
З 2009 року УНЛ – у власності компанії з Британських Віргінських островів,
на початку серпня 2014 року УНЛ перереєстрована на англійську фірму, співвласником і директором якої був громадянин України Сергій Піндич. Він мав тісні зв’язки з Сергієм Терьохіним та Олександром Турчиновим.
Потім УНЛ перереєстрували і власниками були угорські фірми. Була спроба рейдерського захоплення якимось громадянином Швейцарії і т. д.

peredplata