У Чернівцях горів автомобіль та будинок

У Чернівцях горів автомобіль та будинок

Протягом доби у області виникло 3 пожежі, 2 з яких – у Чернівцях. Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Так, на вул. Вишневецького горів легковий автомобіль «Grand Cherokee». Власник авто ввімкнув електрообігрівач, щоб розігріти автомобіль, поставив його на капот легковика та залишив без нагляду. Через коротке замкнення електрообігрівача виникла пожежа і вогонь поширився на капот авто. Для її ліквідації на місце події прибув черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 3. Вогнеборці загасили полум’я, не дозволивши йому розповсюдитися далі, та врятували автомобіль. У результаті пожежі знищено деталі двигуна, виготовлені з горючих матеріалів, пошкоджено капот авто.

На вул. Борівецькій у Чернівцях сталася пожежа у господарській будівлі. Напередодні власник прочистив котел у будинку, а золу виніс у господарську будівлю. За попередньою інформацією, зола почала тліти і це призвело до виникнення пожежі. Швидкому розповсюдженню полум’я приміщенням сприяло те, що будівля була дерев’яною. На час приїзду рятувальників вогонь охопив уже всю споруду. Бійці Служби порятунку ліквідували пожежу в тих межах, в яких застали її на момент прибуття. Вогонь знищив господарську будівлю.

Окрім цього, минулої доби рятувальники ліквідували пожежу в зблокованих житловому будинку, господарській будівлі та гаражі у селі Верхні Станівці Кіцманського району. Причиною загорання стало коротке замкнення калорифера, який власник ввімкнув у приміщенні гаража та залишив без нагляду. Пожежу помітили сусіди вже тоді, коли вогонь охопив приміщення гаража та по спільному даху перекинувся на покрівлю господарської будівлі. Отримавши повідомлення про пожежу, за вказаною адресою прибули рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини № 9 з міста Кіцмань та місцеві пожежні команди сіл Нижні Станівці та Брусниця. Рятувальники ліквідували пожежу на площі 80 кв.м, не допустивши подальшого розповсюдження вогню. Завдяки діям пожежно-рятувальних підрозділів від полум’я було врятовано зблоковану будівлю та розташований поруч житловий будинок. Внаслідок пожежі знищено частково покриття та перекриття зблокованої будівлі, автомобіль «Mercedes-Benz», котрий знаходився у гаражі, електричний калорифер, речі домашнього вжитку.

peredplata