Пішов із життя Тарас Кияк…

Пішов із життя Тарас Кияк… Українська філологічна наука зазнала тяжкої та непоправної втрати. Пішов із життя – відомий український вчений-мовознавець, громадський та політичний діяч, доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри теорії та практики перекладу з німецької мови Інституту філології Київського Національного Університету імені Тараса Шевченка, кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеня, автор статті 10 (про мову) Конституції України, один із засновників науково-дослідного Центру буковинознавства, який тривалий час жив і працював на Буковині.

Тарас Романович виховав цілу плеяду українських філологів, філологів-міжнародників, науковців та справжніх патріотів України. Автор майже 250 наукових публікацій. Він органічно поєднував глибокі наукові знання та практичні можливості їх застосування у процесі розбудови нової Української держави.

Висловлюємо глибокі співчуття рідним, друзям, колегам та численним учням Тараса Романовича. Світла пам\’ять про цю талановиту, непересічну людину завжди житиме у наших серцях. Низько схиляємо голови у великій скорботі…

Нехай опіка Всевишнього полегшить гіркоту втрати дорогої для всіх нас людини, а наші молитви та щирі співчуття пом’якшать родинне горе.

Світлий, добрий спомин про Тараса Романовича – почесного доктора низки зарубіжних навчальних і дослідницьких закладів, відомого германіста, термінознавця – завжди житиме в серцях усіх, хто його знав, любив та поважав.

Вічна йому пам’ять та Царство Небесне…..

З глибоким сумом
голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук
голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян
Чернівецький міський голова Олексій Каспрук
Народний депутат України Максим Бурбак
Народний депутат України Микола Федорук

peredplata